16 / 04 / 2024

iş yeri ruhsatı yapı kullanma izin belgesi 2020

iş yeri ruhsatı yapı kullanma izin belgesi 2020

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

Maltepe'de işyeri açmak isteyen 17 esnafa ruhsat verildi!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, işyeri açmak için ilk kez ruhsat başvurusunda bulunan 17 esnafa, ruhsatlarını verdi. Başkanlık makamında düzenlenen törende konuşan Kılıç, ruhsat alan esnaflara bol kazançlar diledi.

Nevşehir'de 9 ayda 137 konut ve işyeri ruhsatı verildi!

Nevşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü verilerine göre, Nevşehir'de bu yılın 9 aylık bölümünde 137 konut ve işyeri için inşaat yapı ruhsatı verildiği belirtildi.

İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır?

İşyerinde yapılacak kimi tadilat işleri için, ruhsat alınıyor. Peki, işyerinizde ruhsat gerektiren bir tadilat işlemi yapacağınızı düşünelim. İşyeri tadilat ruhsatı nereden alınır? İşyeri tadilat ruhsatı için gerekli evraklar nelerdir?

İşyeri tadilat izni nasıl alınır?

Bir apartman içerisinde yer alan daire ve işyerlerinde yapılacak kimi tadilat işleri için ruhsat alınması gerekmezken, kimi tadilatlar için ise ruhsat izninin alınması şart oluyor. Peki, işyeri tadilat izni nasıl alınır?

Konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsa türüne imarlı arsa deniyor. Ancak arsalar, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

AVM'lerde uygulanacak esaslar, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. Peki, AVM'de işyeri açma ve çalışma ruhsatı nasıl alınır?

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

Konut ve çatılı işyeri kiraları!

Konut ve çatılı işyeri kiraları ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılmıyor...

İşyeri ruhsatı başvuru formu!

İşyeri açarken, işyerinin bağlı olduğu belediyeye bir form ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşyeri ruhsatı başvuru formu örneği, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte yer alıyor...

İşyeri ruhsatı alma şartları nelerdir?

İşyeri ruhsatı, işyerinde bazı şartların var olması halinde veriliyor. Peki buna göre işyeri ruhsatı alma şartları nelerdir? İşte İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri...

iş yeri ruhsatı yapı kullanma izin belgesi 2020 Haberi

iş yeri ruhsatı yapı kullanma izin belgesi 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerleri için düzenleme yapıldı.

Bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte, ticari amaca yönelik verilen yapı kayıt belgesine sahip yapılarda açılmak istenen iş yerleri, faaliyet konusu itibarıyla ruhsatlandırma için gerekli olan can ve mal güvenliği koşullarını sağlaması halinde, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar yapı kullanma izin belgesi aranmadan ruhsat verilebilecek. 

İmar barışıyla ilgili yapılan bu düzenleme kapsamında, iş yerlerinin yapı kullanma izin belgesi almadan ruhsat alabilmesi için gerekli şartlar, can ve mal güvenliği koşullarının sağlanması olarak belirlendi.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te...