27 / 04 / 2024

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?



8 Haziran'da başvuruların alınmaya başlandığı ve 4 milyonun üzerinde başvurunun geldiği imar barışında başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat edilebilen imar barışında ödemeler ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor.

İmar barışı ile imara aykırı ruhsatsız yapılar kayıt altına alınıyor. Yapı Kayıt Belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli oluyor. Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanıyor.

Başvurusu onaylanan ve Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılara, talep halinde ilgili abone grubu dikkate alınarak geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor.

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarla ilgili 3194 sayılı Kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor.

Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonra yapı ruhsatı alıp da yapı kullanma izin belgesi almamış veya yapı ruhsatı bulunmayan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

Yapı Kayıt Belgesi verilen yapılarda işyeri açma ve çalışma ruhsatı yapı kullanma izin belgesi aranmaksızın veriliyor.

 

İmar barışı kayıt başvurusu ve sorgulama!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön