19 / 04 / 2024

ısı yalıtımı tasarruf sağlarmı

ısı yalıtımı tasarruf sağlarmı

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Eryap AŞ CEO’su Emrullah Eruslu, ısıtma ve soğutmada en pahalı enerji türünün elektrik olduğunu söyledi. Yalıtımsız binaların ise enerji maliyetini artırdığına dikkat çekti...

Türkiye'deki konutlar yalıtımda sınıfta kaldı!

Eryap A.Ş.'nin 'Türkiye'de Yalıtım' araştırmasında önemli sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılanların yarısından fazlası binasının temelini hic kontrol ettirmemiş, yüzde 43'ü ise binasına yalıtım yapılmadığını belirtmiş....

Doğru ısı yalıtımıyla enerjiden tasarruf etmek mümkün!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, doğru ısı yalıtım sistemleriyle Türkiye'de binalarda kullanılan enerjiden yüzde 50, sanayide yüzde 20 ve ulaşımda yüzde 15 tasarruf yapılabileceğini söyledi....

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Braas Çatı Sistemleri'nden güçlü ısı yalıtım çözümü!

Braas Çatı Sistemleri, çatılarda enerji verimliliğini artırmak için sunduğu güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto Sistem’in 12 cm. kalınlığındaki yeni versiyonunu lanse etti.

Canpa’dan üniversitelilere ''ısı yalıtımı'' eğitimi!

Türkiye’nin öncü yalıtım firmalarından Canpa, üniversite - özel sektör iş birliği kapsamında Başkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ısı yalıtımı konusunda eğitim verdi.

Baumit ısı yalıtımında sigorta güvencesi sunuyor!

2016’da dış cephesini ısı yalıtımı yaptırıp binalarının enerji performansını artırarak EKB almak isteyenler için Baumit, ürün kalitesinin yanı sıra sigorta güvencesi ile de özel bir hizmet paketi sunuyor.

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımı yapılarak fatura düşürebilir!

Dondurucu soğukların etkisini hissettirmesi, akıllara doğal gaz faturalarını ve ısınma masraflarını getirdi. Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, "Vatandaş ısı yalıtımı yaparak faturayı düşürebilir" dedi

Baumit ile kış aylarında doğru ısı yalıtımı!

Baumit, uygun teknik özellikte ve doğru uygulanan bir dış cephe ısı yalıtım sisteminin, özellikle kış aylarında iç mekanlarda sağlıklı bir yaşam alanı sağlayacağının altını çiziyor.

Mantolamada kullanılan ısı yalıtım malzemesine dikkat!

Zorunluymuş gibi gösterilen mantolama adı altında yapılan ısı yalıtımında kullanılan malzemeler sebebiyle, kanserojenle kaplanmış bir binada, yangın tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz.

Baumit’in en çok tercih edilen sistemi: Star Isı Yalıtım Sistemi!

Baumit, gerek yeni konut, ofis, AVM, hastane, otel, yurt, vb. projelerine; gerekse renovasyon projelerine ısı yalıtım sistemlerinin yanı sıra su yalıtım ürünleri, karo yapıştırıcıları ve özellikle otopark alanları için sıva sistemleri ile her alanda çözüm

ısı yalıtımı tasarruf sağlarmı Haberi

ısı yalıtımı tasarruf sağlarmı


Antalya'da il genelinde 140 bin binanın yüzde 85'inde yalıtım bulunmamasının elektriğe üç kat fazla para harcanmasına neden olduğu belirtiliyor. 


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Eryap AŞ CEO’su Emrullah Eruslu, ısıtma ve soğutmada en pahalı enerji türünün elektrik olduğunu söyledi. Yalıtımsız binaların ise enerji maliyetini artırdığına dikkat çeken Eruslu, dernek olarak yaptıkları araştırmaya göre Antalya'da binaların yüzde 85'inin yalıtımsız olduğunu belirtti. Antalyalıların yalıtımsız binalarda ikamet etmeleri nedeniyle enerjiye üç kat fazla bedel ödediğini vurgulayan Eruslu, ''Binaların tümü yalıtımlı olsa Antalya’da ekonomiye yıllık 1 milyar TL’nin üzerinde bir katkı sağlanabilecektir." dedi.


Antalya'da düzenlediği basın toplantısında yalıtım alanındaki gelişmeler hakkında bilgi veren Emrullah Eruslu, yalıtımlı binaların ısıtma ve soğutma masraflarını yarı yarıya azalttığına dikkat çekti. Antalya'daki 140 bin binanın çok azında yalıtım olduğuna...