20 / 04 / 2024

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?



Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Bir apartmanda ısı yalıtımı yapılması ile bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgenmiş oluyor.


Yargıtay İçtihatlarına göre ısı yalıtımla gerek görünüm gerekse ısı ve ses yalıtımı açısından önemi yadsınamaz bir fayda elde ediliyor. Bu nedenle yalıtım yaptırmak önemli bir sebep olarak kabul ediliyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Yalıtımın da faydalı olması nedeni ile kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun vereceği karar yeterli oluyor.


Bu süreçte ısı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?


Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016:

Konutlarda kalorifersiz her daire icin 140,00 TL

Konutlarda kaloriferli her daire için  195,00 TL

İşyerlerinde kalorifersiz her m2 için 5,00 TL

İşyerlerinde kaloriferli her m2 için  5,00 TL



Isı yalıtımı nasıl anlaşılır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön