29 / 03 / 2024

ısı yalıtımının yapılmadığı nasıl anlaşılır

ısı yalıtımının yapılmadığı nasıl anlaşılır

Yapılar için ısı yalıtımı uygulaması, 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geldi. Peki bir yapıda ısı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

İzocam'dan ısı yalıtımını yükselten Optiflex!

İzocam, daha az maliyetle yüksek ısı yalıtımı konforu sağlayan İzocam Optiflex ürününü geliştirdi...

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Emlak Konut Ispartakule Evleri'nin yalıtımını Filli Boya Expert yapıyor!

Emlak Konut Ispartakule Evleri'nin yalıtımını Filli Boya Expert yapıyor. Yalıtım ile projede, konut sahiplerinin doğalgaz faturalarında ayda 400 TL'ye varan tasarruf sağlanabilecek..

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

ısı yalıtımının yapılmadığı nasıl anlaşılır Haberi

ısı yalıtımının yapılmadığı nasıl anlaşılır

Isı yalıtımı nasıl anlaşılır?

Yapılar için ısı yalıtımı uygulaması, 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale geldi.


Yeni inşa edilen yapıların yalıtım yapılarak inşa edilmesi gerekirken, eski ve yalıtımı olmayan yapıların da yapılarına yalıtım yaptırmaları gerekiyor. Eski yapılara yalıtım yaptırmak için 2017'ye kadar süre bulunuyor.


Peki bir yapıda yalıtım olup olmadığı nasıl belli olur? Isı yalıtımı nasıl anlaşılır?


Yalıtımın yapılıp yapılmadığı, binanın projesine bakılarak dış katmanları ve ne tür yalıtım malzemeleri kullanıldığı görülebiliyor. 


Bir mimar ya da mühendise danışarak binada hangi ısı yalıtım panelinin kullanıldığı öğrenilebiliyor. Binaların yalıtımı dıştan ya da içten mantolamayla yapılabileceği gibi ısı yalıtım sıvaları ile de yapılabiliyor.


Böyle bir bina projesinin olmaması durumunda; duvara delik açarak katmanları inceleyebilirsiniz. Mantolaması olan duvarda açılan delikte karşınıza...