29 / 03 / 2024

isim yanlışının düzeltilmesi davasının tarafları kimlerdir

isim yanlışının düzeltilmesi davasının tarafları kimlerdir

Malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması gibi tapu isim yanlışlıkları durumunda tapu isim tashihi davası açılabiliyor. Peki, Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Kira fiyatları TOKİ ile düşecek! Uzman isim kiraların ne zaman düşeceğini açıkladı!

250 bin Sosyal Konut Projesi TOKİ’inin ilk temel atma töreni bu hafta gerçekleşecek. Peki TOKİ projesi evlerin fiyatlarını düşürmeye yardım edecek mi? Uzman isim açıkladı…

Binaların dış cephesine isim yazdıranlar dikkat!

Birçok inşaat firması inşaatı üstlendikleri binaların dış cephesine isimlerini yazdırıyor. Ancak dış cepheye isim ve telefon yazdırmanın da vergiye tabi olduğu ortaya çıktı. 

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

Medeni Kanun gereğince,tapu kütüğüne yanlış yazılmış bir kaydın belgelerine uygun olarak düzeltilmesi için dava açılabiliyor. İşte, tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

Akfen GYO'ya Altın ödül!

Akfen GYO'nun 2014 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından faaliyet raporlarının değerlendirildiği "2014 Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri"nde "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı" kategorisinde "Altın" ödülün sahibi oldu.

Akfen GYO’nun 2014 faaliyet raporuna altın ödül!

Akfen GYO’nun 2014 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi (LACP) tarafından faaliyet raporlarının değerlendirildiği "2014 Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri"nde GYO kategorisinde "Altın" ödülün sahibi oldu.

Akfen GYO Faaliyet Raporu 2014 Vizyon Ödülleri’nde ‘Altın’ ödül aldı!

Akfen GYO’nun 2014 Faaliyet Raporu, Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından faaliyet raporlarının değerlendirildiği ‘2014 Faaliyet Raporu Vizyon Ödülleri’nde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’ kategorisinde ‘Altın’ ödüle değer görüldü.

Miras red hakkının düşmesi!

Miras kalan mirasçılar mirası reddetme hakkına da sahip oluyor. Mirasın üç ay içinde reddolunabiliyor. Peki mirasın reddi süresi geçerse ne olur? İşte miras red hakkının düşmesi..

Serdar Urfalılar: Yapı malzemeleri sektörünün imajını düzelteceğiz!

Türkiye’nin yapı malzemelerinde kaliteli üretim yaptığını ancak dünyadaki algının tam tersi olduğunu söyleyen İMMİB Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, sektörün imajını düzeltmek için düğmeye bastıklarını kaydetti.

İstikrarsızlık konut satışlarını düşürecek!

Tek parti iktidarıyla 13 yıldır ülke ekonomisinin dinamosu görevini gören inşaat sektörünün temsilcileri, belirsizliğin devam etmesi halinde konut satışlarının düşeceği uyarısında bulundu.

isim yanlışının düzeltilmesi davasının tarafları kimlerdir Haberi

isim yanlışının düzeltilmesi davasının tarafları kimlerdir

Tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir? 

Tapuda isim yanlışları tapulama ve kadastrolama hizmetleri sırasında tespit yapılırken oluşabiliyor. Malikin soyadının yanlış yazılması ya da hiç yazılmaması, malikin baba adının yanlış yazılması, malikin cinsiyetinin yanlış yazılmış olması gibi hatalar idari yönden kaynaklanan hatalar olarak kabul ediliyor.


Tapu sicil muhafızlıklarında yapılan tescil işlemlerine yardımcı olan ve diğer idareler veya mahkemelerce düzenlenen belgelerde bu idarece düşülen hatalar da yine aynı idarenin doğru durumu belirleyen resmi belgelerine dayandırılarak düzeltilmesi istenebiliyor.


Tapuda isim yanlışının yapılması,  kadastro ve tapulama hizmetlerinden doğan hatalar ve diğer idarelerin sebep olduğu hatalar olarak ikiye ayrılıyor.  Kadastro ve tapulama hizmetlerinden doğan hatalar arasıda;  Tashihe konu hatalar; tapulama ve kadastro hizmetleri sonucunda doğmuş ve tesbitler kesinleşerek kütük, pafta ve evrakı müsbiteler tapu dairelerine devredilmiş bulunması,...