26 / 04 / 2024

iskan bedeli hesaplama

iskan bedeli hesaplama

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. DASK sigorta primi ve sigorta bedeli nasıl hesaplanır? İşte DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama...

Kamu konutları kira bedeli hesaplama!

2020 yılında uygulanacak lojmanlarda oturan kiracılara uygulanacak kira metrekare bedelleri açıklandı. İşte kamu konutları kira bedeli hesaplama...

İmar barışında fiyat hesaplama!

İmar barışında yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, bu bedel için ne kadar ödeme yapılır? İşte imar barışında fiyat hesaplama kuralı..

Emlak vergisi oranları! 2017 hesaplama örneği!

Emlak vergisi mükellefleri, taşınmazları için emlak vergisi oranlarını hesaplayarak ödeyecekleri bedeli öğrenebiliyor. İşte emlak vergisi oranları ve 2017 hesaplama örneği..

Tapu Harcı Hesaplama Aracı 2017!

Tapuda yapılacak devir işlemleri için tapu harcı ödemesi yapılıyor. Bu harç, satış bedeli ve tapu harcı oranı ile hesaplanıyor. İşte Tapu Harcı Hesaplama Aracı 2017..

Ev inşaat maliyeti hesaplama 2017!

Ev inşaat maliyeti hesaplamalarında kullanılan metrekare maliyet bedeli her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. İşte ev inşaat maliyeti hesaplama 2017 örneği..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

İskan harcı hesaplama 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binanın ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edilip edilmediğinin tespiti Belediye İmar Birimi çalışanları tarafından yapılıyor. Peki, iskan harcı 2016 ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2016 örneği..

Tapu harcı 2016 hesaplama örneği!

Tapu satış işlemlerinde 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da satış bedeli üzerinden binde 20 oranında harç tahsil edilecek. Peki, harç nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı 2016 hesaplama örneği..

Tapu harcı cezası hesaplama 2015!

Tapu harcının daha düşük ödenmesi için kimi zaman satış bedeli de daha düşük beyan edilebiliyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. İşte tapu harcı cezası hesaplama 2015..

Tapu masrafları hesaplama 2015!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için yalnız taşınmazın bedeli ödenmiyor. Tapu dairesinde yapılacak devir işlemleri için de belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu masrafları hesaplama 2015...

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

iskan bedeli hesaplama Haberi

iskan bedeli hesaplama

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor.


İskan belgesi için gerekli olan belgeler:

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

* SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


Belgenin alınmak istendiği yapı eğer asansörlü olarak inşa edildiyse, birkaç belge daha isteniyor. Onlar da şu şekilde sıralanıyor..


* Asansör firmasından; TSE Belgeleri,

* Garanti Belgesi,

* Mühendislerin SMM Belgeleri,

* Muayene Raporu – 4 adet

* Muayene fişi,

* Uygulama projeleri,

* Sığınak Raporu,

* Yangın Tesisat Raporu.


İskan alma...