24 / 04 / 2024

İskan kontrolü nedir

İskan kontrolü nedir

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için orada oturulabilir izninin verildiğini gösteren bir belge olan İskan için "İskan kontrolü dilekçesi" ile belediyeye başvurulması gerekiyor. İşte iskan kontrolü dilekçesi...

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

İskan nedir? İskan belgesi nasıl alınır?

Mülk sahipleri veya mülk sahibi olmayı düşünenler arasında en çok merak edilen konulardan biri, "iskan nedir?" sorusudur. İskan, bir binanın inşaatının tamamlandığını ve bu binanın tüm yasal düzenlemelere ve standartlara uygun olduğunu onaylayan bir kullanım izni belgesidir. 

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Türk lirasının aşırı değer kaybı ve doların yükselişi sonrası gündeme geldi! Sermaye kontrolü geliyor iddiası

Türkiye'de doların TL karşısında gördüğü en yüksek zirve yurt dışı ekonomistleri tarafından 'Türkiye'de sermaye kontrolü riskinin arttığına' ilişkin yorumların artmasına neden oldu. Peki sermaye kontrolü nedir, neden uygulanır, Türkiye'de sermaye kontrolü gelirse ne olur?

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

İskan sınırı nedir?

İskan sahası, yerleşme alanı olarak tanımlanıyor. Yerleşme alanı ise, imar sının içindeki yerleşik alanla gelişme alanlarının tümünü kapsayan alan olarak ifade ediliyor. Peki, iskan sınırı nedir?

İş bitirme tutanağı nedir?

Yapı denetim kuruluşunca, iş bitirme tutanağının ilgili idareye verilmesini müteakiben, ilgili idare tarafından yapı, ruhsat ve ekleri açısından kontrol edilerek iş bitirme tutanağı onaylanır. Peki, iş bitirme tutanağı nedir?

Sınırlandırma haritası nedir?

Sınırlandırma haritası nedir? Sınırlandırma haritalarında izlenecek yol nedir? Sınırlandırma haritası işleminin mali yönü nedir? Sınırlandırma haritasında kontrol işlemleri nelerdir? İşte sorularınızın detaylı yanıtı bu haberde...

Duman perdesi nedir?

Duman kontrolü, yangın durumunda duman ve sıcak gazların yapı içindeki hareketini ya da yayılımını denetlemek için alınan önlemler olarak tanımlanıyor. Peki, duman perdesi nedir? İşte yanıtı...

İskan kontrolü nedir Haberi

İskan kontrolü nedir

İskan kontrolü dilekçesi!

İskan, inşaat çalışmaları biten bir yapı için orada oturulabilir izninin verildiğini gösteren bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Ruhsatlı binalar için inşaatın bitiminden hemen sonra içinde oturumun başlayabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. Bunun için ise bağlı olunan belediyeye iskan kontrolü dilekçesi ile başvuruda bulunması gerekiyor. İskan kontrolü dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


İskan kontrolü dilekçe örneği:


.......... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE




....................... Mahallesi ................ Pafta ............... Ada ......... .....Parsel sayılı yerde bulunan binamıza iskan almak istiyoruz. İnşaatımızın tesisat yönünden incelenerek gereğinin yapılmasını arz ederim.



Mal Sahibi

İsim – Tarih – İmza


.......................................


İNŞAATA AİT POSTA ADRESİ

........................ Mahallesi ..................... Cad. ....................... Sokağı ....... Kapı No



MAL SAHİBİNE AİT TEBLİGAT ADRESİ :

................................................ Mahallesi

................................................ Cad

................................................ Sokağı

......................... ...................... Apt

................................................ Kapı No

................................................ Posta Kodu

................................................. İlçesi

................................................. Şehir



İskan izni...