26 / 04 / 2024

iskan raporunun alınacaği birim

iskan raporunun alınacaği birim

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporunu kim verir?

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

BOTAŞ'tan personel alımı! İşte alım yapılacak iller ve meslekler

Personel alımlarını yakından takip edenler için yeni bir ilan paylaşıldı. BOTAŞ ön lisans ve lisans mezunu personellerin alınacağı açıklandı. Başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı ifade edildi.  BOTAŞ personel alım detayları ve başvuru şartları...

Devlet hastanelerine 11.317 sürekli işçi ne zaman alınacak? İŞKUR Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Devlet hastanelerine 11.317 sürekli işçi alınacağı ilan edildi. Peki Sağlık Bakanlığı ve İŞKUR beraberliğinde yapılacak ilanlar ne zaman başlayacak? İşte 2022 Sağlık Bakanlığı 11.317 sürekli işçi alımına ilişkin tüm detaylar...

İş arayanlar dikkat! 4 bin 147 sözleşmeli personel alınacak İşte başvuru şartları

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 4 bin 147 kişinin sözleşmeli personel olarak işe alınacağını açıkladı. Bakan Kasapoğlu'nun açıklamasına göre bu 4 bin 147 sözleşmeli personel taşra teşkilatında istihdam edilecek.

Bakan Kasapoğlu 4 bin personel alınacağını açıkladı! İşte detaylar!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 4 bin 147 sözleşmeli personelin alınacağını duyurdu. İşte detaylar!

Binlerce çalışan alınacak! İşte başvuru şartları

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığın taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere bin 17 sürekli işçi alınacağını duyurdu.

12 bin 500 lira maaşla hemen en az ilkokul mezunu işçiler alınacak! İşte personel alımı başvuru ekranı!

12 bin 500 lira maaşla en az ilkokul mezunu işçiler alınacağı belirtildi. İşte ABD Büyükelçiliği'nin yayımladığı ilan için aranan şartlar ve başvuru ekranı...

İş arayan ilkokul mezunlarına müjde! En az ilkokul mezunu 4310 kamu personeli alınacak!

İŞKUR iş arayan en az ilkokul mezunu vatandaşlar için yeni iş ilanlarını yayımladı. Toplam 4310 personelin alınacağı iş ilanı detaylarını sizler için inceledik. Peki başvuru şartları ne, son tarih ne zaman? İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığına 20 bin personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Sağlık Bakanlığına 20 bin personel alınacağı açıklandı. Büyük bir heyecanla beklenen alımların nasıl yapılacağı ise merak edilmeye başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin sürekli işçi alımı yapacaklarını duyurdu. İşte tüm detaylar...

TOKİ muhtelif alanlarda hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ Muhtelif Alanlarda 3194 Sayılı İmar Kanunun 15 16 ve 18 Maddesi Uyarınca Yapılacak 3 Paket İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması Hizmet Alım İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ 12. paket danışmanlık hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ uygulamaları kapsamında 12. paket yapım işlerinin inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmeti alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

Likya Uygarlıkları müzesi çalışmaları için 15 milyon TL harcandı!

Likya Uygarlıkları müzesi, restorasyon, teşhir, tanzim çalışmaları için yaklaşık 15 milyonluk bir bütçe ayrılarak yapıldı. 2 bin 100 metrekare kapalı alan inşaatına, bin 700 metrekare ele teşhir alanına sahip.

TOKİ 4 ilde etüt raporu hazırlatılması hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ Ankara, İstanbul, Konya ve Şırnak illerinde imar planına esas jeolojik, jeoteknik ve jeofizik etüt raporu hazırlatılması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

iskan raporunun alınacaği birim Haberi

iskan raporunun alınacaği birim

İskan raporunu kim verir?

İskan belgesi, bir yapının inşa edilmeden önce onaylanan ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edildiğini ve buna bağlı olarak kullanılmasına izin verilen yapılara veriliyor. Peki, iskan raporu nereden alınır? İskan raporunu kim verir?


İskan raporu nereden alınır?

İskan raporunun alınabilmesi için inşaat sahibinin gerekli belgeler ile birlikte bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İskan raporunun alınabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


İskan için gerekenler..

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,

- Emlak /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi, 

- Sığınak Raporu (Sığınak yeri ayrılmış olan binalarda) 

- Yangın Tesisat Raporu (Dosyada...