20 / 04 / 2024

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Gaziantep Büyükşehir Meclisi'nden indirim müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı 2. Birleşim toplantısını gerçekleştirdi. İskanı olmayan kırsal alanlarda, yeni kurulan yerleşim birimlerinde ve köylerde 12 bin aboneyi ilgilendiren karar meclisten çıktı.

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Terör, gayrimenkul alımlarının azalmasına yol açabilir!

Terör uzun yıllardır olmayan biçimde toplum hayatını ve günlük yaşamını etkilemeye başladı. Terör, doğrudan yatırımların ve gayrimenkul alımlarının azalmasına yol açabilir. Yine döviz açığının finansmanını azaltıcı ve dış dengeyi bozucu bir gelişme bu.

Nazım Biçer: Bilimsel olmayan bina yıkımları can yakar!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, riskli yapıların tespiti ve yıkımı konusunda kamuoyundan gelen soru ve sorunların bu süreçle ilgili sıkıntıların yaşandığının göstergesi olduğunu söyledi .

Selahattin Keten: Ehil olmayan müteahhitler sektöre zarar veriyor!

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

Belgesi olmayan işçi çalıştırmak yasaklanıyor!

İnşaat, otomotiv ve doğalgaz sektörlerindeki 40 meslekte yeterlilik belgesi olmayan işçiyi çalıştıran işverene, işçi başına 500 lira ceza verilecek. Uygulama 26 Mayıs 2016'da başlıyor.

Orta Asya'nın en büyük camisi Bişkek'te inşa ediliyor!

Türkiye Diyanet Vakfı'nca Bişkek'te yaptırılan ve aynı anda 6 bin kişinin ibadet etmesine imkan veren cami, Orta Asya’nın en büyük camisi olacak.

Nazım Biçer:Yapı denetimi nitelikli hale getirilmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, dünyanın en önemli deprem kuşaklarında bulunan Japonya'nın tarihindeki yıkıcı depremlerden ders almasını bildiğini ancak Türkiye'de kesin sonuç verecek önlemler alınmadığına işaret etti.

Her gün yeniden biçimlenebilen ofis!

İç mimari projesi MuuM imzasını taşıyan ve Kurtköy'deki İstanbul Teknopark yerleşkesi içinde yer alan SAP İnovasyon Merkezi, kullanıcılarına bulundukları mekanı her gün biçimlendirenime esnekliği tanıyor.

Petkim Konteyner Limanı'na 1 milyar dolar biçildi!

SOCAR Türkiye CEO'su Yavuz, bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçecek Petkim Konteyner Limanı'na piyasa değeri olarak bir milyar dolar biçildiğini söyledi.

Petkim Konteyner Limanı'na 1 milyar dolar piyasa değeri biçildi!

SOCAR Türkiye CEO'su Kenan Yavuz, bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçecek Petkim Konteyner Limanı'na piyasa değeri olarak bir milyar dolar biçildiğini söyledi.

İskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. İskan zorunlu olup alınmadığında bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, iskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

Kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları!

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralama işlemlerinde mülk sahibi ve kiracı arasında yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları nelerdir? İşte, kira sözleşmesi olmayan kiracının hakları!

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi Haberi

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi

2013'te satın aldığım evin tapusu var ama iskanı yok. İskan almak için müteahhit, evdekilerin para vermesi gerektiğini söylüyor. Bu paranın toplanması beni ilgilendirmediği gibi ben iskanı olmayan bir evde oturuyorum. Bu durumda ne olur? E.U.



Önce satıcı ile ilişki ne olur? Bir gayrimenkul inşaasında, binanın bittiği tarih veya sözleşmeye göre inşaatın tamamlandığı tarih iskan izninin alındığı tarihtir. İskan izni alınmamış bir bina tamamlanmamıştır. Dolayısı ile vatandaşa daire satışını vadeden ve bu yolla satış yapan müteahhidin sözleşmedeki sürede inşaatı tamamlaması gerekir. İnşaatı tamamlamazsa hukuki müeyyide devreye girer. Örneğin mahrum kalınan kira bedeli müteahhitten talep edilir. Onun için müteahhitin iskan iznini alması gerekir. Şayet satış vaadi sözleşmesinde gecikme halinde cezai şart ödeneceği maddesi var ise bu halde de cezai şart talep hakkı...