19 / 04 / 2024

TOKİ evi olmayan emeklileri ev sahibi yapacak!

TOKİ evi olmayan emeklileri ev sahibi yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, Karabük, Kastamonu ve Bartın’da emeklileri konut edinimi konusunda bilgilendirdi. Turan, “Evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz” diye konuştu.



TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Karabük’teki çalışmalarına Valiliği ziyaret ederek başladı. Ardından, Tüccarlar Kooperatifi Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda, ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve çok sayıda emekli vatandaş da yer aldı.


ŞAHİN: HEDEFİMİZ KONUT SAHİBİ OLMAYANLARI KONUT SAHİBİ YAPMAKTIR


Toplantıda konuşan Mehmet Ali Şahin, “Bu projenin hiçbir siyasi yönü yoktur. Bu proje konut sahibi olamayan emeklilerimizi konut sahibi yapmak üzerine bina edilmiş projedir. Projenin Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önceye rastlaması da çok anlamlıdır” diye konuştu. Hedeflerinin ev sahibi olmayan Karabüklü emeklileri konut sahibi yapmak olduğunu aktaran Şahin, “Arsa temini konusunda Valilik, Defterdarlık ve Safranbolu Belediye Başkanı destek oluyor. İnanıyorum ki Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de bu projeye destek verecektir” diye konuştu.


TURAN: EMEKLİYE KONUT PROJESİ 1,5 YILDIR DEVAM EDİYOR


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da konuşmasında, emeklilere yönelik konut üretme projesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla 1,5 yıldır devam ettiğini ve ülkenin birçok yerinde bu çerçevede konut inşa ettiklerini belirtti.


Karabük'teki projeye ayrı bir önem verdiklerini, birkaç noktada arazi belirlediklerini ve 2017 yılının yaz ayında projenin ilk etabını Karabüklü emeklilere teslim etmeye çalışacaklarını ifade eden  TOKİ  Başkanı Turan, “TOKİ, karsız çalışan bir kurumdur. 20 yıla kadar vade uyguluyoruz. Araziyi Hazine’den sağlıyoruz. Sosyal devletin en önemli görevi vatandaşların barınma hakkını sağlamasıdır. Türkiye'ye yıllarca hizmet etmiş emekli olmuş ve hala ev sahibi olamamış insanları sosyal devlet ev sahibi yapmak zorundadır. Hamdolsun bugün o aşamaya geldik. Şu anda bir seferberlik gibi çalışıyoruz. Türkiye genelinde büyüklerimizi ev sahibi yapmak için yoğun bir uğraş içindeyiz” dedi.


Konuşmaların ardından Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, projeye katkısı olanlara teşekkür ederek, katılımcılara Safranbolu evi maketi hediye etti.


TOKİ’DEN, KARABÜK’E 565 MİLYON LİRA YATIRIM


TOKİ, Karabük’te 2 bin 700 konut, hastane, yurt, cami, okul ve sosyal tesis inşaatlarını tamamladı. İdarenin Karabük’te tamamladığı yatırımların yaklaşık bedeli 430 milyon lira. Ayrıca 943 konut, 3 cami, ticaret merkezi ve 2 büfe inşaatları devam ediyor. TOKİ, inşaatı süren uygulamalarla birlikte Karabük’te 3 bin 643 konut rakamına ulaşıp yatırım bedelini yaklaşık 565 milyon liraya çıkaracak.


KASTAMONU’DA EMEKLİYE KONUT MÜJDESİ


TOKİ Başkanı Turan, Karabük’teki incelemelerinin ardından Kastamonu’ya geçerek çalışmalarını sürdürdü. Ekibi ile birlikte Vali Şehmus Günaydın’ı ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret eden Turan, Kastamonu’da 4’üncü etap çalışmaları hakkında bilgi aldı. Turan, Kastamonu Belediyesi’nde Türkiye Emekliler Derneği Kastamonu Şubesi’ndeki emeklilerimizle bir araya gelerek, konut edinmeleri hususunda bilgilendirdi.


TOKİ’nin yeni bir konsepte geçtiğini hatırlatan TOKİ Başkanı, “Farklı mimaride, farklı estetikte, bizi yansıtan yöresel izleri de taşıyan projeleri uyguluyoruz” diye konuştu. Emeklilerimizin aylık yaklaşık 250 lira taksitle ev sahibi yapıldığını ifade eden TOKİ Başkanı, Kastamonu’da da evi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz” dedi.


Öncelikle evi olmayan emeklilerin ev sahibi yapılacağını söyleyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Burada önemli olan müracaat eden emeklinin evinin olmaması. Köyde hissesi varsa biz onları saymıyoruz. Bu yaptığımız konutlara başvuracak emeklilerimizin aylık aile gelirinin 3 bin 200 lirayı geçmemesi gerekiyor. Bu sosyal bir projedir ve hızla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.


Kastamonu Devlet Hastanesi’nin, Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri olacağını ifade eden TOKİ Başkanı, “Çok özel bir hastaneye sahip olacaksınız. Çalışmalar çok iyi gidiyor. Teslim tarihinden önce tamamlanacağını düşünüyorum. Bu hastanenin Kastamonu’ya uzun yıllar hizmet edeceğinden emin olabilirsiniz” dedi.


BABAŞ: BİR AYDA 10 BİN EMEKLİ BAŞVURDU


Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, Kastamonu’da şehir nüfusunun yüzde 16,5’inin 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan oluştuğunu ifade ederek, Kastamonu’nun yaşlı nüfus bakımından Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını belirtti. Babaş, “Bir aylık süre zarfında yaptığımız araştırmalarda evi olmayıp müracaat eden emeklilerimizin sayısı yaklaşık 10 bin civarında. Biz bu istek doğrultusunda şehrimizin belirli yerlerinde konut yapılabilecek arsaları araştırdık” dedi.


TURAN, ARAZİDE İNCELEMELERDE BULUNDU


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, daha sonra Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve teknik ekiple arazide incelemelerde bulundu.


KASTAMONU’YA 2 BİN 119 KONUT


TOKİ’nin Kastamonu’da 423 konut, 2 hastane ve sosyal tesis inşaatları devam ediyor. İdare, Kastamonu’da inşaatı devam eden yatırımlarla 2 bin 119 konut rakamına ulaşıp, yatırım bedelini de 265 milyon lira civarında gerçekleşecek. 530 yatak kapasiteli Kastamonu Devlet Hastanesi inşaatı tamamlandığında şehre büyük değer katacak.


BARTIN’DAKİ EMEKLİLER DE DÜŞÜK TAKSİTLERLE KONUT SAHİBİ OLACAK


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Kastamonu’daki incelemelerinin ardından çalışmalarını Bartın’da sürdürdü. Turan Bartın’da, Vali Seyfettin Azizoğlu ve Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı ile bir araya geldi.


TOKİ Başkanı Turan, daha sonra Milletvekili Yılmaz Tunç ve Ali Kalaycı ile birlikte konut planlanan alanda incelemelerde bulundu.


Bartın İl Özel İdaresi tarafından Topaleli Şantiyesi’nde güneş enerjisi tesisini inceleyerek bilgi alan TOKİ Başkanı, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve beraberindekilerle Bartın Üniversitesi’nin Kutlubey Kampüsü’nü ziyaret etti. Turan ve beraberindeki heyet ilk olarak yapımı tamamlanarak eğitim ve öğrenime başlayan Mühendislik Fakültesi’ne geldi. Ardından diğer fakülte dersliklerini ve idari binalarına geçerek incelemelerde bulunan heyet, burada çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


TOKİ Haber 


Geri Dön