25 / 04 / 2024

İSKİ kazı çalışması

İSKİ kazı çalışması

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazı çalışması başladı!

Malatya Battalgazi Belediyesi, ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracak. Temel kazı çalışmalarının başladığı merkezin temeli 15 gün sonra atılacak.

Mersin 82 Evler Mahallesi’ndeki kazı çalışması mecliste konu oldu!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yapılan bir kazı çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Kepez'de 3 mahalle için revizyon çalışması başladı!

Kepez Belediyesi, 4. kentsel dönüşüm projesi kapsamında Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim Mahallelerinde Revizyon çalışmasına başladı.

İzmir Torbalı'da 3 yıl sürecek alt yapı çalışması başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970'lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. İZSU, düğmeye bastı: Torbalı’nın 60 mahallesinde 3 yıl sürecek bir alt yapı çalışması başlıyor. Asfaltlanan tüm yolları yeni baştan kazılacak.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Elazığ Harput'ta kazı çalışması başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde ağaçlandırma çalışması esnasında bulunan taş kabartmanın olduğu alanda kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalarda birçok mimari yapıya rastlandı.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Kocaeli'de Kurban Bayramı’nda kazı çalışması yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olan yerlerde kazı çalışması yapılmayacak.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

İSKİ kazı çalışması Haberi

İSKİ kazı çalışması

Üsküdar Meydanı’nı denizle birleştiren su birikintilerini önlemek için İSKİ’nin yaptığı çalışmalar sırasında asfaltın 1 karış altından tarihi kalıntılar çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre, İSKİ’nin yağmur suyu ve atık su kanalı çalışması Üsküdar Meydanı’ndan başlayarak Hakimiyeti Milliye Caddesi boyunca devam ediyor. Selmani Pak, Çavuşdere, Dr. Fahri Atabey ve Selami Ali caddeleri üzerinde yağmur suyu kollektörü, buralara akım sağlayan diğer cadde ve sokaklarda yağmursuyu şebekesi ve ızgaraları yapılacak.

Proje kapsamında çalışmalar devam ederken tarihi kalıntıların gelmesi üzerine İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden yardım talep edildi.  Kazı çalışmaları sırasında çıkan dükkân, konut gibi Osmanlı dönemi mimari yapılar belgeleniyor. İSKİ’nin kanal projesi mevcut kalıntıların da altından geçeceğinden bu kalıntılara ne olacak sorusunun cevabı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan geldi. Kurul, kalıntıların yerinde...