26 / 04 / 2024

islami finans alanında adımlar atıldı

islami finans alanında adımlar atıldı

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Müdürü Bashar Al-Natoor, "İslami Finans endüstrisinde 10 büyük ülke var. Bunlar Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn'in yanı sıra Türkiye, Malezya, Endonezya ve Pakistan'dır." dedi.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Uzmanlara göre altın fiyatlarında büyük bir artış bekleniyor!

Yatırımcıların gözü altın fiyatlarındaki hareketlerde. Finans alanında tanınmış uzman İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) yaklaşan faiz kararına dair önemli yorumlarda bulundu. Memiş'in tahmini ise şu şekilde: "Altın değeri iki kat artacak. İşte altın piyasasında son durum…

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Flaş.. Flaş Özgür Demirtaş 'yazık' diyerek uyardı! Sosyal medya bu haber ile çalkalandı

Finans alanında başarılı tahminleri ile gündemden düşmeyen ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, dolar ve borsayı değerlendirdi. 'Tek kelime ile yazık' açıklamasını yapan Özgür Demirtaş'ın o paylaşımı sosyal medyayı salladı.

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken, yatırımcıyı ilgilendiren kararlar da peş peşe geliyor. Buna son örnek ise hem SPK hem de Borsa İstanbul’dan geldi.

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yenilik! Enerji sektörünü de dahil etti

İş Bankası Grubu’ndan faaliyet alanında yepyeni bir yenilik geldi. İŞ Bankası Grubu faaliyet alanına enerji sektörünü de dahil etti. İşte detaylar…

Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

İstanbul Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Yaşanan olayda işçilerden biri göçük altından çıkarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Fatih Belediyesi sit alanında olduğu gerekçesiyle bir eve el koydu!

Fatih Belediyesi’nin 75 yaşındaki kadın ve ailesinin oturduğu eve “taşınmazın sit alanında kalması nedeniyle tapu tahsis belgesinin geçersiz olduğu” gerekçesiyle el koydu.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

İstanbul Finans Merkezi inşaatında son durum ne?

İstanbul Finans Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkezde inşaat çalışmalarının yüzde 66 seviyesine geldiğini dile getirdi. 

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Rize'de dolgu alanında dönüşüm başladı: Binalar birbirine yaslanarak ayakta duruyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

islami finans alanında adımlar atıldı Haberi

islami finans alanında adımlar atıldı

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Müdürü Bashar Al-Natoor, AA muhabirinin İslami Finans endüstrisinin Türkiye ve dünya genelindeki durumuna ilişkin sorularını cevapladı.İslami Finans sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 2 ila 2,2 trilyon dolar seviyesinde olduğunu anlatan Al-Natoor, sektörün de beş ana direkten oluştuğunu ifade etti.

Al-Natoor, bu ana direklerin en büyüğünün yüzde 70'lerin üzerinde bir payla İslami bankalar olduğunu söyleyerek, "İkinci büyük direk olarak İslami Finans sektörünün yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan sukuk var. Sonra da üç küçük ayak var. Burada da İslami sigorta olan Tekâfül, İslami Finans ile uğraşan yöneticilerin ve şirketlerin fonları var. Yani ilk ikisi gerçekten endüstrinin en büyük kısmı." ifadelerini kullandı.

İslami Finans endüstrisinde başı çeken 10 büyük ülke bulunduğunu söyleyen Al-Natoor, şunları kaydetti:

"Bunlar Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Umman ve...