16 / 04 / 2024

İSO iran pazarında

İSO iran pazarında

İSO, yabancı yatırımcıların akın ettiği İran pazarında 10 milyar dolarlık OSB kuracak. İşgücünün yüzde 85’i İran, 15’i ise Türkiye’den karşılanacak.

İkinci el otomobil pazarında hareketlilik başladı! 

İkinci el otomobil pazarında hareketliliğin başladığı kaydedildi. Buna göre, ikinci el otomobil pazarında son günlerde yaşanan durgunluktan sonra  canlanma başladığı belirtildi. Özellikle de 500 bin liraya kadar olan fiyat aralığındaki araçlarda yükselen talep, alıcılar için güzel fırsatlar sunuyor.

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

İkinci el otomobil pazarında hızlı yükselen fiyatlar, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve tedarik sorununun azalmasıyla otomotiv piyasasında düşüş yaşandı ve fiyatlar dip yaptı.

İkinci el çevrim içi otomobil pazarında fiyatlar yüzde 2,6 düştü! Araç alacaklar şimdi bakın! 

Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında Eylül 2023'te 141 bin 508 adet satış olurken, fiyatlar aylık bazda yüzde 2,59 geriledi. İşte detaylar...

Otomotiv pazarında daralma bekleniyor! Kur ve faiz artışları talebi frenleyecek!

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu yıl otomotiv pazarında rekor üzerine rekor kırıldığını belirtirken, gelecek yıl ise sektörde daralma beklendiğini dile getirdi. Berkel, parasal sıkılaşma ve taşıt kredi faiz oranları sebebiyle 2024’de piyasada bir yavaşlama beklediklerini aktardı.

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar açıklandı!

İkinci el online araç pazarında Ağustos'ta en çok satılan markalar belli oldu. Türkiye 2.el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Clio, hafif ticaride de Doblo satıldı.

Dacia Spring Türkiye macerasına başlıyor: İddialı fiyatıyla Türkiye pazarında

Dacia'nın yüzde yüz elektrikli otomobili Spring, iddialı fiyatı ile Türkiye pazarında boy göstermeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Soğan fiyatlarında beklenen düşüş geldi! Üretici de tüketici de memnun!

Adana’da 31 Mart itibariyle başlayan soğan hasadı devam ediyor. Toprakları oldukça verimli olan Adana’da toplam 23 bin dönüm arazide soğan ekimi yapıldı. Adana’dan 105 bin ton civarında soğan alınması beklenirken, tahminlerin üstünde rekolteye ulaşıldı.

Nisan'da ikinci el online araç pazarında en çok Egea ve Doblo satıldı!

Türkiye ikinci el online araç pazarında Nisan ayında Volkswagen en çok tercih edilen marka olarak belirlenirken, model bazında binekte en fazla Egea, hafif ticaride ise Doblo satıldı.

2. el online oto pazarında Nisan ayında satışlar yüzde 10 azaldı!

Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye 2. el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azaldı ve 172 bin 450 adet şeklinde oldu.

İstanbul Hali balık fiyatları: İstanbul balık pazarında hamsi, palamut, istavrit ne kadar? 30 Kasım 2022 fiyat listesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nin 30 Kasım 2022 balık fiyatları belli oldu. Peki, İstanbul balık pazarında hamsi, palamut, istavrit ne kadar? İşte 30 Kasım 2022 fiyat listesi...

Otomotiv pazarında Japon rüzgarı esecek! Suzuki Alto K10, fiyatıyla herkesi şaşırtıyor! 22 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Japon otomotiv markası Suzuki, yakın zamanda Türkiye pazarında satışa koymayı planladığı Alto K10 modeli ile uygun fiyatlı araç sahibi olmak isteyenleri memnun edecek. Suzuki, Hindistan’da üretip sattığı modelin, sonraki durağı Türkiye. İşte 22 Ağustos 2022 fiyat listesi..

2.el online oto pazarında 1,6 milyon araç satışı gerçekleşti!

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen yıl satışlar 1 milyon 652 bin 710 olurken, ikinci el araç fiyatları ortalama yüzde 63 arttı.

İSO iran pazarında Haberi

İSO iran pazarında

Batı'nın ekonomik yaptırımlarını kaldırdığı İran'da Türkler'in yatırımları hız kazandı. İSO, İran Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odası (TSMTO) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için iyi niyet anlaşması imzaladı. İran TSMTO Başkanı Muhsin Celalpur, "Sanayi bölgesi için ilk etapta 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak" dedi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise "İran'da bir OSB oluşturmak için odamızda deneyimli arkadaşlarımızdan oluşacak bir çalışma komisyonu hazırlığına başlıyoruz" diye konuştu. Varılan anlaşmaya göre, OSB'deki işgücünün yüzde 85'i İran, 15'i ise Türkiye'den olacak. Celalpur, sanayi birimlerinin inşa çalışmalarının bu yılın ikinci yarısında başlayacağını söyledi.


ÖZEL STATÜYE SAHİP OLACAK

İran TSMTO Bakan Yardımcısı Ali Yezdani ise ülkedeki sanayi bölgelerinde yabancıların yer aldığını ancak ilk kez yabancı bir ülkenin İran'da Özel Sanayi Bölgesi kuracağını belirtti. Yezdani, "Türkiye'nin yanı...