20 / 04 / 2024

Isparta kentsel dönüşümü

Isparta kentsel dönüşümü

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, "Isparta’da yapılan konut kalitesi çok yüksek. Allah saklasın bir deprem olduğunda Isparta’da yeni yapılan binalardan çıkmaya dahi gerek yok." açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümün amacı yaşam kalitesini artırmak!

Isparta Uluborlu Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Mimarı Muhammed Uyar, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uyar, ''Dönüşümlerin temel amacı bölgenin yaşam kalitesini artırmaktır'' dedi.

Isparta Uluborlu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Isparta'nın Uluborlu İlçe merkezindeki çarşının Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Isparta Uluborlu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi'nin Kentsel Dönüşüm Projesine Uluborlu halkı da destek verdi. Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi katılımcılara çarşı merkezinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesini tanıttı.

İzzeddin Dikmen: Isparta'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Isparta’da yaşanan konut sorununun çözümünün kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasından geçtiğini söyleyen İzzeddin Dikmen belediyenin elini taşın altına koymadığı yönündeki eleştirilere ise katılmadığını söyledi.

Isparta Uluborlu'da örnek kentsel dönüşüm yapılacak!

Isparta Uluborlu Belediyesi hazırladığı çarşı merkezi kentsel dönüşüm projesi ile kentsel dönüşümü tam manası ile uygulamaya hazırlanıyor.Uluborlu'da 200'den fazla işyeri ve konutu kapsayacak dönüşümle, modern bir kent merkezi oluşturulacak.

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm hatalarını anlattı!

Türkiye Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Isparta'daki Kentsel Dönüşüm hatalarını anlattı. Kentsel Dönüşümü, 'Rantsal Dönüşüm' olarak nitelendiren Akıllı, İsparta'da modern şehirleşmenin dikkate alınmadığını söyledi.

Caner Ataseven kentsel dönüşüm için kitap yazdı!

Risk Kentsel Dönüşüm Merkezi Yönetim Kurul Başkanı Caner Ataseven. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın uygulanmasına ilişkin ilk bilimsel çalışmayı tamamladı. Yüksek Mimar Caner Ataseven Isparta ve Burdur'da yapılan uygulamaları ortaya koydu.

Isparta'da Kentsel Dönüşüm Yasası iyi değerlendirilmeli!

Isparta'da ki evlerin eski olduğuna dikkat çeken firmanın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Evleri yıkarken hayretler içerisinde kaldık, Isparta'da Kentsel Dönüşüm Yasası iyi değerlendirilmeli" dedi.

Kentsel dönüşüm için akademik destek şart!

Isparta'da arsa azlığı, konut ihtiyacı ve özellikle çok talep edilen ucuz konut ihtiyacı konusunda en önemli başlıklardan biri olarak kentsel dönüşüm başlasa da yavaş ilerliyor

Kentsel dönüşüm Isparta'da başarılı!

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Nüfusa göre yapılan oranla İsparta'nın bu konuda Türkiye'nin en hızlı ve en sağlıklı illerinden birisi olduğunu ifade etti.

Isparta'da kentsel dönüşüm!

ISPARTA'da, kentsel dönüşüm kapsamında 'riskli yapı' ilan edilen 76 daire ve 8 blokun yıkımına başlandı. İsparta'nın Gülistan Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm hızlandı. Sağlık Evleri ile 2 bloklu Bayındırlık Evleri, yenilenme sürecine girdi.

Isparta Yalvaç'ta kentsel dönüşüm kapsamında 70 yıllık bina yıkıldı!

Isparta'nın Yalvaç İlçesinde,'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 70 yıllık 3 katlı bina yıkıldı. İlçede yaşayan Göksel Kaya, babasından kalan 70 yıllık 3 katlı binayı proje kapsamında yıktırdı...

Isparta'da kentsel dönüşüm kapsamında 70 yıllık bina yıkıldı!

Isparta'nın Yalvaç İlçesinde,'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 70 yıllık 3 katlı bina yıkıldı. İlçede yaşayan Göksel Kaya, babasından kalan 70 yıllık 3 katlı binayı proje kapsamında yıktırdı...

Isparta kentsel dönüşümü Haberi

Isparta kentsel dönüşümü

Isparta’da giderek artan konut fiyatlarından vatandaş kadar müteahhitlerde şikayetçi. Arsa üretimi ile ilgili büyük bir kesim belediyeden yeni imar alanları açmasını isterken, ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik farklı bir bakış açısı getirdi. Çelik, Isparta’da virane şeklinde kalan binaların ve mahallelerin bir revize plan yapılarak toplu şekilde yenilenmesi halinde kent merkezinin 400-500 bin nüfusu kaldırabileceği söyledi.


Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründeki gelişmeler ve Isparta’da inşaat sektörünün geleceğine ilişkin görüşlerini açıklayan ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik Gülistan Mahallesi şehir içindeki tek tek binalarda yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının bina yenileme şeklinde yapıldığını söyledi. Isparta’da inşaat sektörünün geleceği ve konut fiyatlarının düşmesi için arsa payının düşmesi gerektiğini söyleyen Metin Çelik bunun tek yolunun ise ana caddelerin arkasında kalan sokaklardaki virane ve baraka şeklindeki binaların bir...