24 / 04 / 2024

istanbul aidat

istanbul aidat

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı. En yüksek aidatlar İstanbul'da...

İstanbul'un aidat rekortmeni ilçesi Beşiktaş oldu!

Türkiye’nin aidat şampiyonları tek tek açıklandı. Türkiye genelinde 2023'te yüzde 97 oranında artış gösteren aidatlarda rekor Muğla’nın oldu. Muğla’da konut başına aidat ortalaması 2 bin 607 lira şeklinde oldu. Mega kent İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekor 5 bin 635 lira ile

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL'ye ulaştı!

Apartman ve site aidatlarına yönelik 2022 yılına ait veriler yayımlandı. Rapora göre apartman ve site aidatları 2022'de, bir önceki yıla kıyasla yüzde 83 arttı. İstanbul’da daire başına aidat ortalaması 1.500 TL'ye ulaştı!

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçede?

Enflasyondaki yükselişle beraber konutlardaki aidat fiyatları da uçtu. Aidatlar yüzde 27'lere varan oranlarda arttı. Bazı konut projelerinde aidatlar 3 bin 500 TL'lere kadar çıkıyor. Peki İstanbul'da aidatlar nasıl değişti? En yüksek aidat hangi ilçede?

İstanbul'da aidat fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Koronavirüs salgını sürecinde sitelerde ve apartmanlarda kullanılmayan havuza, spor salonuna ya da sosyal alanlara 2 bin 200 TL’ye varan aidat ödemesi yapılıyor...

Skyland İstanbul'da aidat krizi!

Eroğlu Holding tarafından inşa edilen Skyland İstanbul projesiyle ilgili de yeni bir aidat krizi gündeme geldi. İşte projedeki yüksek aidatlarla ilgili o iddialar...

İstanbul'da en düşük ve en yüksek aidat nerede?

"İstanbul Ortalama Konut Aidatları" raporuna göre İstanbul'da en yüksek aidat Sarıyer, en düşük aidat ise Fatih ve Sultangazi'de. İşte ilçe ilçe aidat analizi..

İstanbul'daki minimum aidat fiyatı 300 TL!

Sitelerde kira bedeline denk gelen aidatlar ile ilgili şikayetler artıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun İstanbul'da minimum aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirtti.

İstanbul'daki minimum aidat fiyatı 300 TL!

Sitelerde kira bedeline denk gelen aidatlar ile ilgili şikayetler artıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun İstanbul'da minimum aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirtti.

Rings İstanbul'da şimdi daire alan aidat ödemiyor!

SELİN Yapı, Rings İstanbul projesinde hem ev sahibi olan hem de olmak isteyenler için bir kampanyaya imza attı. Hemen teslim büyük metrekareli bahçeli veya teraslı evlerden birini alanların 1 yıllık aidatı Selin Yapı tarafından karşılanıyor.

Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de inşa edilen Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi kampanyasından yararlanmak için son gün 31 Ocak olarak belirlendi. Proje Dumankaya İnşaat imzası taşıyor.

istanbul aidat Haberi

istanbul aidat

REIDIN tarafından gerçekleştirilen "Konut Projeleri Aidat Değerleri" araştırması ile il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamaları analiz edilebilir şekilde yayınlandı. 

Buna göre İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde, oturumun başladığı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 13.16 TL/m2 ile İstanbul Avrupa yakasında iken, metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.13TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor. 

Araştırma sonuçları İstanbul'un iki yakası arasında da değer farklılıklar olduğunu gösteriyor. İstanbul ilçeleri için hesaplanan metrekare bazında ortalama aidat değerlerine bakıldığında, Güngören 1.02 TL/m2 ile en düşük değere sahipken, 5.6 TL/m2 ile Beşiktaş en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçe oldu. Özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı. 


REIDIN Türkiye Veri...