19 / 04 / 2024

Skyland İstanbul'da aidat krizi!

Skyland İstanbul'da aidat krizi!

Eroğlu Holding tarafından inşa edilen Skyland İstanbul projesiyle ilgili de yeni bir aidat krizi gündeme geldi. İşte projedeki yüksek aidatlarla ilgili o iddialar...




İstanbul’daki lüks residencelerda aidat sorunu devam ediyor. Cep yakan aidatlara son örnek Eroğlu Holding imzasıyla inşa edilen Skyland İstanbul projesi oldu. Seyrantepe'de hayata geçirilen proje yeni bir aidat kriziyle gündeme geldi.

Yüksek İnşaat Mühendisi Boran Alpaslan Skyland istanbul projesinde Tesis Yönetimi geçen ay site sakinlerine gönderdiği tebligatta 8TL/m2 gibi bir aidat rakamıyla Kanyon, Metrocity, Astoria gibi residenceleri geride bırakarak rekor bir rakama imza attığını iddia etti.

Bora Alpaslan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;
Sancılı bir teslim süresi yaşayan Skyland istanbul projesinde Tesis Yönetimi geçen ay site sakinlerine gönderdiği tebligatta 8TL/m2 gibi bir aidat rakamıyla kanyon, metrocity, Astoria gibi residence leri geride bırakarak rekor bir rakama imza atmış bulunuyor..

Site sakinleri konuyla ilgili yönetim den açıklama beklerken ve de hiç kimseyle henüz tesis yönetim planı dahi site paylaşılmadan, yönetimin itiraz eden kat maliklerini icra başlatma gibi konularla tehdit ettiği görülmüştür. Kaldı ki site sakinleri yönetim ofisinde muhatap bulamamaktan son derece şikayetçi.

Ayrıca, Tesis yönetiminden yapılan tebligatlarda hiç bir yasal dayanağı olmadan avans olarak 2 x aidat tutarı da önden talep edilmektedir,bunu da ilgili tebligatta zorunlu tutmaktadırlar.

Eroğlu grubunun tesis yönetimi firmasını bir an önce değiştirmesi için Kat malikleri itirazlarına başladı ve imzalar toplanmaktadır.

Konu aynı zamanda avukatlar tarafından hazırlanacak bir metin ile CİMER’e
(Cumhurbaşkanlığı İleitşim Merkezine) intikal ettirilecektir.


Geri Dön