28 / 03 / 2024

istanbul asbest tehlikesi

istanbul asbest tehlikesi

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Asya Asbest Danışmanlık Ve Laboratuvar Hizmetleri İnşaat Ticaret Ltd.Şti .İstanbul   Şubesi Tuzla’da 10 bin TL sermaye bedeli ile  Ali Kemal   Değirmenci tarafından açıldı.

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde büyük tehlike!

Asbest Söküm Uzmanları Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre;  İstanbul'da bulunan binalar akciğer kanserine kadar yol açabilen asbest tehlikesi ile karşı karşıya. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

İstanbul'da asbest tehdidi: Kentsel yenileme riskle yapılmamalı!

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeofizik Mühendisliği eski öğretim üyesi Doç.Dr. Savaş Karabulut, ASUD'un hazırladığı asbest raporuna ilişkin konuştu. Karabulut, "Binaları yenilerken insanları her türlü risk ile karşı karşıya bırakarak kentsel yenilemeyi istemiyoruz" dedi.

Dönüşümde 'asbest' tehlikesi!

Türkiye’de kentsel dönüşümün en büyük sorunu haline gelen asbest, birçok teklikeye neden oluyor. Uzmanlara göre, Türkiye’de asbest barındıran bina sayısının oldukça fazla.

Deprem sonrası Malatya'da 'asbest' tehlikesi!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor. Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten çalışmaların devam ettiği bölgede asbest' tehlikesine karşı uyarılarda bulundu...

Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aykan, "1000 yılda bir kırılması gereken Balıkesir-Gökçeyazı fay segmenti, 2000 yıldır kırılmamış. Her an kırılabilir. Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek" diye konuştu...

istanbul asbest tehlikesi Haberi

istanbul asbest tehlikesi

Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, 2014 senesinde kentsel dönüşümün başladığı İstanbul Fikirtepe ve çevresindeki binaların yıkımı öncesinde asbest ve benzeri tehlikeli madde envanter çalışması yapılıp yapılmadığına yönelik İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne soru yöneltmişti. Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ensari'ye 18 Mayıs 2018 tarihinde gönderilen cevapta “Yıkılacak binaların asbest ve benzeri malzemelerden temizlenmeden ana yıkıma geçilmesine kesinlikle izin verilmemektedir” denilmisti. 

Konuya ilişkin yeni bir değerlendirmede bulunan Ensari, İl Müdürlüğü'nün bu açıklamasına yönelik Fikirtepe’deki bin 300 binanın önlem alınmadan yıkıldığını söyleyerek “Görüyoruz ki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı asbest kontrolü aldırmadan büyük tehlike oluşturuyor” dedi. Ensari, Bakanlığın kendilerine verdiği cevabı hatırlatarak"Yıllardır bakanlığın kendisi ve ilgili belediyeler, derneğimizin uyarılarına aldırmadan kentsel dönüşümün...