24 / 04 / 2024

istanbul boğaziçi son durum 2019

istanbul boğaziçi son durum 2019

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak tarafından İstanbul Boğazı ve belediyelerle ilgili yapılacak yasal değişiklik planlarına dair rapor hazırladı..

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ahmet Pınarbaşı, Ayhan Aydın, Hüseyin Demir ve Murat Selçuk ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nden 'kampüsler taşınacak' iddiasına yanıt!

Boğaziçi Üniversitesinin mevcut kampüslerinden taşınarak farklı bölgelerde yer alan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı'nda son tarih: 2037!

Kıbrıs'ta büyük tartışmalara neden olan Mağusa-İskele-Yeni Boğaziçi İmar Planı kapsamında süreç devam ederken, planın son yılı olarak görülen 2037 yılına kadarki süreç boyunca büyük nüfus artışı projeksiyonları dikkat çekiyor.

Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruyacak ve kurtaracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz'ın özgürlük projesidir" şeklinde konuştu. 

Boğaziçi kararı İstanbul'a ihanet olur!

Boğaziçi kararının İstanbul'a ihanet olacağını ifade eden İmamoğlu, "Henüz alınmış bir karar yok. Taslak ve duyumlar var. Bir masada 3-5 teknik insanın 16 milyonluk bir kentin geleceğine dair karar verme işi değildir. Yapılan ihanetlerin büyük kısmı da bu metot ile yapılmıştır" dedi...

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

İmar barışına Boğaziçi ve Tarihi Yarımada rötuşu!

Son günlerin ana gündem maddesi olan imar barışı düzenlemesi İstanbul'da Boğaziçi ile Tarihi Yarımada'daki bazı alanlarda uygulanmayacak...

Boğaziçi 1/1000’lik İmar Planı 2. Etabı meclisten geçti!

Beykoz Belediyesi Meclisi Ocak ayının son toplantısında Boğaziçi Alanı 1/1000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı Revizyon Uygulama İmar Planı 2.Etabı’nı onayladı. 

İstanbul Boğaziçi Mühendislik İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Boğaziçi Mühendislik İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi Serkan Şengün tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İstanbul Boğaziçi Bulvarı için çalışmalar başladı!

İSTANBUL’un iki yakasını altıncı kez birbirine bağlayacak, Üsküdar-Kabataş arasında iki kilometre uzunluğundaki yayaların ve bisikletlilerin geçeceği “İstanbul Boğaziçi Bulvarı” için sondaj çalışmaları başladı.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'ya kaldı!

İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

istanbul boğaziçi son durum 2019 Haberi

istanbul boğaziçi son durum 2019

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, iktidarın İstanbul Boğazı ve belediyelerle ilgili yasal değişiklik planı ile ilgili bir rapor hazırladı.

Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya’nın haberine göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na da sunulan raporda şu görüşler savunuldu:

– İktidarın belediyelere yönelik yürüttüğü yasa değişikliği hazırlıkları, belediyeleri çalışamaz hale getirme ve yerel yönetimlerin yetkilerini tek elde toplama amacına yöneliktir. Yasalarda planlanan değişikliklerle belediyelerin atama, imar, şehir planlama gibi yetkileri Cumhurbaşkanlığı'nda toplanmak istenmektedir.

Kupon arazi…

– Değişiklikler ile büyükşehir belediyelerinde genel sekreter, başkan yardımcıları ve belediye iştiraklerinin genel müdür atamalarının Cumhurbaşkanlığı'nca yapılması planlanıyor. Büyük kentlerdeki kupon arazilerin, denizi olan kentlerde kıyı şeritlerinin, Boğaz'ın imar ve yapılaşma planlarının ve bu konudaki yetkilerin,

Cumhurbaşkanlığı'nda oluşturulacak kurula verilmesi planlanıyor.

– 25 yıldan bu yana yönettikleri İstanbul ve diğer...