19 / 04 / 2024

istanbul da satılan konut sayısı

istanbul da satılan konut sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mayıs ayında toplam 119 bin 655 konut satıldı. En çok konut satılan il İstanbul oldu..

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Milli Emlak, İstanbul'da 2 adet arsa ile 1 adet konutu yüzde 20 indirimle satıyor!

Avrupa Yakası Milli Emlak Başkanlığı, İstanbul ili, Bağcılar, Sultangazi ve Esenyurt ilçelerinde yer alan 2 adet arsa ile 1 adet konutu yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki İstanbul'da satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Ekim ayında en çok konut satılan iller peş peşe sıralandı! İstanbul yine zirvede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayı konut satış verilerini açıkladı. Bu kapsamda ülke genelinde en çok konut satılan iller merak konusu oldu. Peki, Türkiye'de Ekim ayında en çok konut hangi illerde satıldı?

Rams City Haliç 2. Etap 3 Kasım'da satışta! Dev projede 48 ay 0 faiz fırsatı!

Rams City Haliç 2. Etap satışları 3 Kasım'da başlıyor. Lansman özel fırsatların sunulduğu projede ayrıca 48 ay vade 0 faiz imkanı da sağlanıyor. 

Vestel garantisiyle satılan Vestfrost VF CF 5201 S no-frost buzdolabının fiyatı açıklandı!

Evlerin olmazsa olmaz beyaz eşyaları arasında yer alan buzdolabı konusunda her geçen gün bir üretici firma, yeni bir adım atıyor. Son olarak, Vestfrost da Vestel garantisiyle satılan yeni bir no-frost buzdolabını satışa çıkardı.

Avrupa'da satılan her 5 arabadan 1'i elektrikli!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa'da satılan her 5 arabadan 1'i elektrikli...

İstanbul'da geçen ay 17 bin 408 konut satıldı: Ortalama fiyat 4 milyon 677 bin TL oldu! İşte en çok ev satılan ilçeler..

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş enflasyon oranını da geçti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da bir yılda konut fiyatlarının ortalama yüzde 68 arttığını ve 4 milyon 677 bin TL'ye çıktığını belirtti. İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler de belli oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 15 adet konut satılıyor! 1+1, 2+1, 3+1 4+2 ev sahibi olabilirsiniz! Bu tarihi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Beşiktaş, Başakşehir, Zeytinburnu, Bakırköy ve Eyüpsultan ilçelerinde yer alan 15 adet konutu satıyor. Peki İstanbul'da satışı yapılacak evlerin fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? 

Bab İstanbul'da satışlar başladı! Zeytinburnu'na 153 konutluk yeni proje!

Bab İstanbul projesinde konut satışları başladı. İstanbul Zeytinburnu'nda yükselen projede teslimler 23 ay sonra yapılacak. Peki Bab İstanbul'da konut fiyatları ne kadar? 

2023’te Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri?

2023 model otomobillerin listelere girmesi ile birlikte fiyatlar da güncellendi. Bu sene sıfır otomobil almak isteyenlerin en çok aradıkları konu güncel fiyatlar oldu. Peki, 2023’te Türkiye’de satılan en ucuz sıfır otomobiller hangileri? İşte detaylar...

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!

Endeksa, Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbul ilçelerindeki satılık konut piyasasını masaya yatırdı. Şubat ayında mega kent İstanbul’da satılmayı bekleyen konut sayısı yüzde 49 arttı.

istanbul da satılan konut sayısı Haberi

istanbul da satılan konut sayısı

Geçtiğimiz Mayıs ayında toplam 119 bin 655 konut satışı gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 oranında artmış oldu.

İstanbul, en çok konutun satıldığı illerin başını çekti. İstanbul toplam 20 bin 61 konut satışı ve yüzde 16,8 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 11 bin 919 konut satışı ile Ankara, 7 bin 28 konut satışı ile ise İzmir takip etti. 

Konutta yapılan faiz indirimi ve kampanyalar gerek İstanbul'da gerekse Türkiye genelinde satışları arttırdı. Markalı konut projelerinin yoğunlaştığı İstanbul'da Nisan ayında 17 bin 414 konut satışı gerçekleşmişti. 

İstanbul'da Mart ayında 18 bin 714 konut, Şubat'ta 16 bin 247 konut ve yılın ilk ayı Ocak ayında...