26 / 04 / 2024

istanbul deprem acil eylem planı

istanbul deprem acil eylem planı

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve deprem acil eylem planının ivedikle oluşturulmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Deprem acil destek kredisinden 6 bin 924 işletme yararlandı! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde "Deprem Acil Destek Kredisi"nden bugüne kadar 6 bin 924 işletmenin 2,37 milyar lira kredi kullandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki 10 acil durum hastanelerini Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Son Dakika! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD duyurdu: İstanbul'da hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi bölgesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, birçok ilde hissedildi.

6 banka az evvel peş peşe duyurdu! Akbank, Ziraat, Garanti, Yapı Kredi, ING, İş Bankası'nda büyük deprem! Acil bakın!

6 banka az önde peş peşe duyurdu... Ziraat, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, ING, İş Bankası'nda büyük deprem... Acil bakın...

Bankalarda peş peşe çok büyük deprem! Eğer sizin de bankada paranız varsa acil bakın!

Bankalarda peş peşe çok büyük deprem... Eğer sizin de bankada belirli bir miktarda paranız var ise bu habere acil bakın...

Akaryakıt fiyatlarında resmen büyük deprem! Zam üstüne zam geldi, son dakika fiyatlarını görenler inanamadı! Acil bakın!

Sürücülerin gündeminden düşmeyen akaryakıt fiyatlarında resmen büyük deprem yaşanıyor. Tek tek açıklanan son dakika fiyatlarını görenler inanamadı... Acil bakın...

9 bankada peş peşe büyük deprem! Yapı Kredi, İş, Akbank, Garanti, Ziraat ve 4 banka daha resmen açıkladı! Acil bakın

9 bankada peş peşe büyük deprem... Yapı Kredi, İş, Akbank, Garanti, Ziraat ve 4 banka daha resmen açıkladı... Acil bakın...

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

İstanbul için kritik uyarı: Deprem tehlikesi 4 kat arttı, kaçış yok! Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika uyarısı resmen geldi. Türkiye'deki fay hatlarının sayısının 500'ü geçtiğini söyleyen Ersoy, deprem tehlikesinin son 31 yılda 3,5 ila 4 kat arttığını belirtti.

İstanbul'da acil durumda girilemeyen 9 bin 73 sokak var! Büyük depremde 91 bin bina ağır hasar görecek! Korkutan senaryo

İBB, olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen senaryoları bir bir analiz etti. Çalışmaya göre, megakentte acil durumda girilemeyen sokak sayısı 9 bin 73 olarak belirlendi. İşte açıklanan o çarpıcı veriler...

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

istanbul deprem acil eylem planı Haberi

istanbul deprem acil eylem planı

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, 'İstanbul için deprem acil eylem planı' başlıklı bir değerlendirmede bulundu. 

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen'in Cumhuriyet Gazetesi'nde yer verilen açıklamalarına göre; 1999 depreminin üstünden geçen sürede pek çok çalışma sürdürüldü ancak elle tutulan, gözle görülen bir eylem planı hayata geçirilemedi. 

İstanbul depremi için yapılan bütün çalışmaların üstyapıya yönelik olduğuna, binaların sağlamlığının sorgulanması, durum tespiti çabasından öteye geçilemediğine dikkat çeken uzman isimler, “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi” çerçevesinde 7.5 şiddetinde bir depremin megakent İstanbul'daki binalarda yaratacağı hasarın tartışmalı da olsa da belirlendiğini dile getirdi. 

Peki İstanbul depremi için önlem almakta geç mi kalındı? İstanbul depremi için hangi önlemler...