25 / 04 / 2024

istanbul depreminden hasar gören binalar

istanbul depreminden hasar gören binalar

İstanbul’da gerçekleşen depremden sonra hasarlı binalar için denetimler sıkılaştı. Avcılar E-5 karayolu yakınında uzun süredir yana yatık şekilde duran 40 yıllık bina 5.8’lik deprem sonrası boşaltılarak mühürlendi...

Cerrahpaşa Çocuk Acil boşaltılıyor!

İstanbul depreminden etkilenen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp  Fakültesi Çocuk Acil ve Kadın Hastalıkları Bölümü'nün boşaltılmasına karar verildi…

DEGÜDER Başkanı Türkkan’dan korkutan açıklama! ‘Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!’

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, olası İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkkan, “Olası İstanbul depreminden 3,5-4 milyon insan etkilenebilir!” dedi.

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin ediliyor" dedi.

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul depreminde 491 bin binanın hasar alması bekleniyor!

İstanbul'da olması beklenen 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 491 bin binanın hasar alacağı tahmin ediliyor. 

Büyük İstanbul depreminde kaç bina hasar alacak?

Olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde deprem sonucu kaç binanın yıkılıp kaçının hasar alacağına yönelik araştırma gerçekleştiriyor. 

Hangi ilçe olası İstanbul depreminden en az etkilenecek?

İstanbul Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, 1999 depreminde orta hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binaların yenilenmesi ile ilçenin olası İstanbul depreminden en az etkilenen ilçelerden biri olacağını belirtti.

Olası İstanbul depreminde kaç bina hasar görecek?

Olası İstanbul depreminde kent genelinde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 53 bine yakın binanın ağır hasar göreceği tahmin ediliyor.

Olası İstanbul depreminde 200 bin bina hasar alacak! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda olası İstanbul depreminde 200 bin binanın hasar alacağını dile getirdi. 

İstanbul depremi: 48 bina ağır, 150 bin bina orta hasar görecek!

İzmir depreminin yıkıcı etkisinden sonra dikkatler yeniden İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da olası 7 ve üzeri şiddette bir depremde hasarın ne olacağı sürekli tartışılan konulardan. 48 bin binanın çok ağır veya ağır, yaklaşık 150 bin binanın ise orta seviyede hasar göreceği öngörülüyor...

istanbul depreminden hasar gören binalar Haberi

istanbul depreminden hasar gören binalar

İstanbul’da 26 Eylül’de Silivri açıklarında gerçekleşen 5.8’lik depreminden sonra İstanbul’da hasar gören birçok bina hakkında tahliye kararı verilmişti.

A Haber'in haberine göre, Avcılar'da E-5 yakınlarında yer alan 40 yıllık Bahar Apartmanı ise 1999 depremi sonrasında 25-30 santim kadar yan taraftaki binaya doğru eğilmendi. 26 Eylül depreminden sonra binadaki hasarın daha da artması üzerine bina için yetkililere hasar ihbarında bulunuldu.

Binayı incelemeye gelen belediye ekipleri tarafından boşaltılan bina mühürlendi. Bina hakkında verilecek kesin sonuç, yapı denetim firmasının raporu sonrasında belli olacak.

Bakanlık riskli bina avında!

İstanbul'da 5 bin 253 riskli bina ihbar...