19 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezinde hangi firmalar olacak

İstanbul Finans Merkezinde hangi firmalar olacak

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçireceği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) 53 adet ticari ünitenin yapı ruhsatları alındı.

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2016'nın ilk çeyreğinde başlayacak!

İstanbul’u uluslararası finans merkezi yapacak projede inşaat çalışmaları başlıyor. Yıllık 20 milyar Euro gelir elde edileceği hesaplanan İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi’nin inşaat ayağına ilk kazma 2016’nın ilk çeyreğinde vuruluyor.

İstanbul Finans Merkezi'nde yangın çıktı!

Ümraniye'de inşaatı devam eden İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde çıkan yangın söndürüldü...

Merkez Bankası'ndan İstanbul Finans Merkezi'ne Selçuklu yıldızı!

Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ndeki binası Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Finans Merkezi’nin ‘merkezi’ ve haritadaki yeri Merkez Bankası’nın 54 katlı kulesi olacak. Bina sekiz köşeli Selçuklu yıldızı ile bitirilecek.

7. İstanbul Finans Zirvesi’nde Jeopolitik Riskler ve Finans tartışıldı!

7. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik hedef olduğunu belirtti.

İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül'de gerçekleştirilecek!

İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İstanbul Finans Merkezi'nin temeli atıldı!

Maliye Bakanı Ağbal, İstanbul Finans Merkezi'nin temellerinin kazıldığını ama artık yükseltilmesinin gerektiğine dikkati çekti. Ağbal, "Maliye Bakanlığı olarak vergi teşvikleri neyse onları vereceğiz. Yeter ki İstanbul Finans Merkezi bir an önce hayata geçsin." dedi.

İstanbul Finans Merkezi 2018'de açılıyor!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Murat Muratoğlu bugünkü yazısında İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının inşaatını ele aldı. İşte Murat Muratoğlu'nun o yazısı...

7. İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül'de!

Türkiye için özel bir önem taşıyan 7. İstanbul Finans Zirvesi İFS’16 bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı himayelerinde 6-7 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

İstanbul Finans Merkezi'nde ilk kazma vuruluyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının temelini gelecek hafta atacaklarını ifade ederken "İlk kazmayı vuruyoruz. Proje 2-3 yıl içinde tamamlanır. Merkez Bankası binası için protokol yapıldı. İhale aşamasına gelindi" dedi

İş GYO İstanbul Finans Merkezi değerleme raporunu yayınladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Finans Merkezi değerleme raporu yayınlandı.

Önder Halisdemir: Ataşehir 'finans serbest bölgesi' ilan edilmeli!

Ataşehir'de kurulacak uluslararası finans merkezinde Dubai'nin örnek alınmasını öneren Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir, Ataşehir'in fınans serbest bölgesi ilan edilmesini önerdi. İşte açıklaması...

İstanbul Finans Merkezi projesine İngiltere'den destek!

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi'ni desteklediklerini belirterek, iki ülkenin gücünü birleştirmesi halinde ortaya çıkacak sinerjiyle İstanbul'un önemli bir finans merkezi haline geleceğini söyledi.

'Finans Merkezi için binalar yetmez!'

Cushman&Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, İstanbul Ataşehir'de planlanan İstanbul Finans Merkezi için Dubai Finans Merkezi'nin model alınması gerektiğini söyleyerek, bazı konularda düzenlemelerin şart olduğunu vurguladı!

Tuğra Gönden: İstanbul Finans Merkezi, Dubai'yi örnek almalı

Danışmanlık şirketi Cushman & Wakefıeld'ın yönetici ortağı Tuğra Gönden, İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) uluslararası yatırımcıları çekmesi için Dubai'yi örnek alması gerektiğini kaydetti. İşte Gönden'in açıklamaları...

İstanbul Finans Merkezinde hangi firmalar olacak Haberi

İstanbul Finans Merkezinde hangi firmalar olacak

Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinde 53 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatları 14 Temmuz'da alındı.


Emlak Konut GYO'nun 'Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi' modeliyle inşa edilecek İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesiyle yıllık 20 milyar euro gelir elde edilmesi planlanıyor.


İFM projesinde Merkez Bankası, Vakıflar Bankası,  Ziraat Bankası, Halk Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının yer alması planlanıyor.


İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir'de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alanda konumlandırılacak İFM projesine 2 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor. 


Kütüphane, oteller, okul, kreş, sağlık merkezi, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, cami, itfaiye, karakol gibi hizmet birimlerinin de bulunacağı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesiyle İstanbul'un dünyada ilk 25 küresel finans merkezlerinden...