28 / 03 / 2024

istanbul gümüşdere tarım arazisi

istanbul gümüşdere tarım arazisi

İstanbul’un en önemli yerel sebze ve meyve kaynağı Sarıyer-Gümüşdere’deki 600 dönümlük tek parça tarım arazisinin bir bölümünün İSKİ’ye tahsis edilmesi kararı İstanbul 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek? Kıyı kentleri için ürküten uyarı! Uzmanlar tarih verdi, ilçe ilçe açıkladı!

İzmir ve Karadeniz sahillerinde deniz taşması ile yaşanan felaketin ardından 'İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek?' sorusu gündeme geldi. İşte uzman isimlerin konuya ilişkin açıklamaları ve hazırlanan raporlar...

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Ara Gökköy Tarım Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Ara Gökköy Tarım Turizm Anonim Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mert Van, Baray Işık ve Mert Aksoylu ortaklığında kuruldu.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 90 bin TL sermaye bedeli ile İlker Doğan, Kadir Çitil ve Süleyman Çağrı Avcu ortaklığında kuruldu.

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Gümüş paldır küldür geliyor! Atak yapan gümüş 20 seviyesini geçti! Rekor geliyor

Gümüş fiyatları, cuma günü ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra yükselmeye başladı. Ons altın 20 dolar seviyesini geçti ve yükselmeye devam ediyor. İşte son dakika gümüş fiyatları.

Gümüş fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! Gümüş yatırımcısını zengin mi edecek? İşte 6 Kasım 2022 gümüş fiyatları!

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan gümüş fiyatları, geçtiğimiz günlerde açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra yükselmeye başladı. Gümüş fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı! Gümüş yatırımcısını zengin mi edecek? İşte 6 Kasım 2022 gümüş fiyatları...

Gümüş fiyatları alev aldı! Çılgın rakam görüldü! Gözlüklerinizi takıp hemen bakın! Gümüş resmen bu kadar oldu

Güncel gümüş fiyatları, dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra alev aldı. Gümüş fiyatları hızla yükselişe geçerken yatırımcılar gümüşteki o çılgın rakamı gördü. Gözlüklerinizi takıp hemen güncel gümüş fiyatlarına bakın. İşte gümüş bu kadar oldu!

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Emtia satışlarında hareketlilik hızlandı! Altın, gümüş, paladyum...

Para politikalarındaki sert sıkılaşma ve resesyon endişeleriyle emtia piyasalarında yaşanan düşüşler hız kazandı. Peki altın, platin, paladyum, gümüş ve doğalgaz ile tarım emtialarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir Gümüldür'de 80 ev için yıkım kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan deprem nedeniyle Menderes ilçesine bağlı Gümüldür Mahallesi'nde 80 evin hasarlı olduğu tespit edildi. Söz konusu evler için yıkım kararı çıkarken, evlerin bulunduğu evin tarım arazisi olması yeniyle yenilerin inşa edilmeyecek olması vatandaşları mağdur etti. 

Esan İnşaat Tekstil Gıda Ve Tarım Makinaları Sanayi Ve Dış Ticaret Pazarlama Limited Şirketi kuruldu! 

Esan İnşaat Tekstil Gıda Ve Tarım Makinaları Sanayi Ve Dış Ticaret Pazarlama Limited Şirketi Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nedayi Kaplaner ve S. Ahmed Nasser Al-Aamrı ortaklığında kuruldu.

istanbul gümüşdere tarım arazisi Haberi

istanbul gümüşdere tarım arazisi

İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan ve Avrupa yakasının pazarlarına taze sebze tedarik eden Gümüşdere’nin 600 dönümlük tek parça tarım arazisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 1.sınıf (sulu özel ürün arazisi) tarım alanı olarak kabul ediliyor. 2011 yılında alınan kararla 79 dönümü İSKİ’ye tahsis edilen alanda “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi” kurulması planlanıyordu. Ancak İstanbul 4. İdare Mahkemesi söz konusu alanın İSKİ’ye tahsis edilmesi kararını, bostanların tarım dışı kullanılmasının hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etti.


Gümüşdere’de uzun yıllardır tamamen kendi imkânlarıyla oluşturdukları tarla ve seralarda üretim yapan yaklaşık 650 üretici ve ailesi hem açık hem de örtü altı üretim yapıyor. Ancak 2011 yılında Gümüşdere arazisinin 79 dönümü “İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi” kurma amacıyla İSKİ’ye tahsis edildi. Projeye Toprak...