25 / 04 / 2024

istanbul hafriyat toprağı

istanbul hafriyat toprağı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Bir İstanbul Yapı İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bir İstanbul Yapı İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Salim Manaz tarafından kuruldu.

İstanbul 34 İnşaat Otomotiv Hafriyat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul 34 İnşaat Otomotiv Hafriyat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan İşbilir, Mesut Kızılyar, Yunus Safa İşbilir ve Yusuf İşbilir ortaklığında kuruldu.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

3gen Yapı Malzemeleri Pazarlama ve Emlak İnşaat Taahhüt hafriyat Nak. Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı! 

3gen Yapı Malzemeleri Pazarlama ve Emlak İnşaat Taahhüt hafriyat Nak. Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi Maltepe’de 450 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Gözay  Tepekesici tarafından açıldı. 

Orkur Tekstil Otomotiv İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Orkur Tekstil Otomotiv İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Ayvar tarafından açıldı.

İstanbul'un göbeğinde kaçak hafriyat rezilliği!

İstanbul'da döküm sahalarına para vermek istemeyen şöförler, taşıdıkları hafriyatı ücra yerlere, tarım alanlarına, orman yollarına döküp kaçıyor. Şehirdeki birçok orman yolları kaçak olarak boşaltılan hafriyatlarla doldu.

İstanbul Anadolu yakasında 10 günlük hafriyat alanı mı kaldı?

İstanbul’daki hafriyat döküm alanlarını belirlemek amacıyla İBB Meclisi’nden çıkmaması gereken kararların çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu tarafından yaklaşık 1.5 yıldır bekletilmesi krize sebep oldu.

Kahramanoğlu Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi qaçıldı!

Kahramanoğlu Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erkut Erman tarafından açıldı. 

İstanbul’daki hafriyatın hesabı mutlaka sorulmalı!

Gazeteci Yalçın Bayer, "İstanbul’da yıllık en az 100 milyon dolar olduğu iddia edilen kamuya ait hafriyat gelirlerinden ihalesiz sistemlerle yaratılan rantın hesabı sorulmayacak mı?" diyor...

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Sander Grup Metal İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sander Grup Metal İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

İstanbul'da hafriyat kamyonlarına tepki eylemi!

İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde toplanan bir grup, hafriyat kamyonlarının karıştığı ölümlü trafik kazalarına karşı eylem yaptı...

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

istanbul hafriyat toprağı Haberi

istanbul hafriyat toprağı

Belediyeden alınan bilgiye göre, Ağaç AŞ, hafriyat toprağının döküm alanlarına gönderilerek heba edilmesini engellemek amacıyla biri Anadolu, diğeri Avrupa yakasında olmak üzere 2006 yılında iki tesis kuruldu. Alibeyköy ve Kurtköy bitkisel toprak üretim tesislerinde yıllardır hafriyat toprağının geri dönüşüm işlemi gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre tesislerdeki işlem için öncelikle kent genelinde kazı yapılan inşaat alanları kontrol edilerek fiziksel olarak uygun görülen hafriyattan numune alınıyor. Bu numuneler, Ağaç AŞ'ye ait laboratuvarlarda inceleniyor. Analiz sonuçlarında uygun görülen hafriyat toprakları geri dönüşüm için alınıyor. Gerekli karışımlarla üretimde kullanılmasına karar verilen hafriyat toprağı, işlenmek üzere Alibeyköy ve Kurtköy'deki tesislere gönderiliyor. 

6,5 milyon liralık katkı

Belediye, bu tesislere getirilen toprak için hafriyatın çıktığı inşaat sahibinden kamyon başına sadece 20 lira bedel alıyor. Buralarda...