20 / 04 / 2024

istanbul havalimanı 4 pist

istanbul havalimanı 4 pist

Üçüncü pistini geçtiğimiz hafta hizmete açan İGA, sağlık turizmi için çalışmalara başladı. İGA CEO’su Samsunlu, havalimanının hemen yakınında 400 bin metrekare alan üzerine hastane, poliklinik ve sağlık acentalığı yapabilecek projelere altyapı fırsatı sunduklarını açıkladı.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü pisti 24 ayda tamamlanacak!

İstanbul Havalimanı'nda devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, 3. pistin 18 Haziran'da açılacağını söyledi. Samsunlu, ''4. pist başlayınca 24 ay süremiz var. 2023 ya da 2024 yılında biter'' dedi.

İstanbul Havalimanı'na kapsül otel geliyor!

İGA CEO’su Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı hakkında; "Bir ‘kapsül otel’ yapacağız. 4-5 metrekarelik 40 odası olacak. Yolcumuz isterse orada birkaç saat uyuyup, duşunu alıp çıkacak" dedi...

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pistin inşaatı tam gaz!

Dünyanın gözünün üstünde olduğu İstanbul Havalimanı, üçüncü pist yatırımı devam ediyor. Havalimanı 4 etapta tamamlanacak.

İstanbul Havalimanı'na büyük taşınma Nisan'a kalabilir!

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma tarihinin Nisan ayının ilk haftasına ertelenmesi bekleniyor. Büyük Taşınma'nın tarihi önce 1 Ocak olarak açıklanmış daha sonra 3 Mart'a ertelenmişti. 

İstanbul Havalimanı’na taşınma tarihi ertelendi' iddiası!

Daha önce iki kez ertelenerek 3 Mart tarihinde taşınılacağı açıklanan İstanbul Havalimanı için bu kez Nisan ayı iddiası ortaya atıldı.

Eroğlu Skyland İstanbul'da 4 bin 900 TL taksitle!

Benzersiz fiyat ve ödeme seçenekleri sunmaya devam eden Skyland İstanbul projesinden 4 bin 900 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor.

İstanbul Havalimanı çalışanları için 15 bin konutluk proje!

İstanbul Havalimanı yakınına 150 binden fazla çalışan için konut üretimesi amacıyla THY ve Emlak GYO anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında 15 bin konutluk bir proje yapılmasına karar verildi.

İstanbul Havalimanı’na dev sevkiyat!

THY’nin Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma işlemleri hızla devam ediyor. THY, bazı birimlerine ait teçhizat, malzeme ve makinelerini dün 35 TIR’lık konvoyla sevk etti.

İstanbul Havalimanı'na taşınma başladı!

THY'nin bazı iştiraklerine ait malzeme, teçhizat ve makineleri 20 tıra yüklenerek İstanbul Havalimanı'na götürülüyor...

Hakvar Turizm Limited Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi açıldı!

Hakvar Turizm Limited Şirketi İstanbul Havalimanı Şubesi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Arnavutköy'de açıldı. 

İstanbul Havalimanı tüm dünyaya rol model oldu!

İstanbul Havalimanının bilişim projesi, Türkiye’de bu alanda gerçekleştirilen en büyük girişim oldu. Geliştirilen sistem uluslararası havalimanları için rol model haline geldi. İGA Bilişim, birikimini şimdi dünya ile paylaşıyor... 

İlker Aycı: İstanbul Havalimanı inşaatı rekor sürede tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı inşaatının rekor sürede tamamlandığını söyledi.

istanbul havalimanı 4 pist Haberi

istanbul havalimanı 4 pist

Son yıllarda önemli mesafelerin alındığı sağlık turizmi, salgın sürecinden sonra Türkiye’nin gündemine daha çok girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönem açıklamalarında sıklıkla yer verdiği sağlık turizmiyle ilgili İstanbul Havalimanı (İGA) üst yönetimi de önemli bir çağrıda bulundu.

Dünya'dan Mustafa Kemal Çolak'ın haberine göre; İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, havalimanının hemen yanında bulunan 400 bin metrekare alan üzerine havalimanı şehri projelerinin olduğundan bahsederek “İGA’nın projesinde caminin hemen arkasında kalan bu alan ofis, ticaret alanları, rezidans ve sosyal hizmetleri ile bir havalanı şehri olarak düşünülmüştü. Şimdi sağlığa yönelik beklentinin tüm dünyada öne geçmesi ve sağlık turizmine yönelik talebin yükselmesi ile birlikte bu alanda sağlığa yönelik yatırımları önceliklendirebiliriz” ifadelerini kullandı. Samsunlu, alanda sağlık kuruluşlarının ofislerinin, polikliniklerinin, transfer merkezlerinin bulunabileceğinden bahsederek, “Altyapımız sağlık...