28 / 03 / 2024

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü pisti 24 ayda tamamlanacak!

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü pisti 24 ayda tamamlanacak!

İstanbul Havalimanı'nda devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, 3. pistin 18 Haziran'da açılacağını söyledi. Samsunlu, ''4. pist başlayınca 24 ay süremiz var. 2023 ya da 2024 yılında biter'' dedi.



İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında merak edilen sorulara cevap verdi. 3. pistin 18 Haziran'da açılacağının müjdesini veren Samsunlu, ''Biz bu yatırımı 3-5 ay için yapmadık. 25-50 belki 100 yıl gidecek bir havalimanı yaptık. Havalimanına büyük avantajlar sağlayacak.'' diye konuştu. 

''100 yıl gidecek bir havalimanı yaptık''

İstanbul Havalimanı'nın 3'üncü pistinin 18 Haziran'da açılacağını müjdeleyen Samsunlu, ''Biz bu yatırımı 3-5 ay için yapmadık. 25-50 belki 100 yıl gidecek bir havalimanı yaptık. Havalimanına büyük avantajlar sağlayacak. Taksi süreleri ciddi anlamda düşecek'' diye konuştu. 

''4'üncü pist 2023'te bitecek''

4'üncü pist hakkında konuşan Samsunlu ''Sözleşmedeki yükümlülüklerimiz neyse bunlara uyma konusunda hassas bir şirketiz. Tek doğu ve batı aksındaki pist olacak. 5 pistle götürmeye devam edeceğiz. Kamulaştırma noktasında sıkıntı var. Çözüyoruz. 4. pist başlayınca 24 ay süremiz var. 2023 ya da 2024 yılında biter'' dedi.

''Havalimanı metrosu yıl sonunda hizmette''

Havalimanı metrosunun yılın sonuna kadar açılacağını söyleyen Samsunlu, şu açıklamalarda bulundu: ''Benim bildiğim gecikme yok. Araçlar da satın alındı. Otopark ya da her türlü abonelik donduruldu. Hak kaybı olmuyor. Ateşi yüksek olan uçamazsa ne yapılacak onu havayolu şirketleri karar verecek, para iadeleriyle ilgili. Atatürk Havalimanı'ndaki 2 pistte operasyon yapılmıyor. Bizim pistler ve onlar aynı yönde. Zaten operasyon olarak mantıklı değil. Bizimle hiçbir alakası yok. Rüzgar Santrallerinin 10 tanesi kaldırıldı. 2 tanesi daha kaldırılacak.''

İstanbul Havalimanı’nın 3’üncü pisti 18 Haziran'da açılacak!


Geri Dön