26 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı 4 üncü pisti inşaatı

İstanbul Havalimanı 4 üncü pisti inşaatı

İstanbul Havalimanı'nda devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, 3. pistin 18 Haziran'da açılacağını söyledi. Samsunlu, ''4. pist başlayınca 24 ay süremiz var. 2023 ya da 2024 yılında biter'' dedi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü pisti 24 ayda tamamlanacak!

İstanbul Havalimanı'nda devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, 3. pistin 18 Haziran'da açılacağını söyledi. Samsunlu, ''4. pist başlayınca 24 ay süremiz var. 2023 ya da 2024 yılında biter'' dedi.

İstanbul Havalimanı'na kapsül otel geliyor!

İGA CEO’su Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı hakkında; "Bir ‘kapsül otel’ yapacağız. 4-5 metrekarelik 40 odası olacak. Yolcumuz isterse orada birkaç saat uyuyup, duşunu alıp çıkacak" dedi...

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pistin inşaatı tam gaz!

Dünyanın gözünün üstünde olduğu İstanbul Havalimanı, üçüncü pist yatırımı devam ediyor. Havalimanı 4 etapta tamamlanacak.

İstanbul Havalimanı'na taşınma 5 Nisan'da başlayacak!

İstanbul Havalimanı'nda transfer programındaki değişiklik resmen açıklandı. Havalimanına taşınma süreci 5 Nisan 2019'da başlayacak.

İstanbul Havalimanı tamamlandığında 225 bin çalışanı olacak!

İstanbul Havalimanı’nın ilk aşamasında, 16 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. İstanbul Havalimanı tamamlandığında ise 225 bin çalışanı olacak.

Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu nereden geçecek?

6 istasyondan oluşacak ve inşaat çalışmaları devam eden Halkalı-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, 27 kilometre uzunluğunda olacak. Peki metro hattı nereden geçecek?

İngilizler, İstanbul Havalimanı'nı inceledi!

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi, Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleştirdiği Londra Gatwick seferi için yer hizmeti operasyonunda incelemelerde bulundu.

İstanbul Havalimanı'na gidecek iki metro hattının imar planları onaylandı!

İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarının imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

ECCO, İstanbul Havalimanı'nda açılacak!

ECCO, ulaştırma ve turizm sektörlerine olduğu kadar alışveriş alanına da büyük soluk getirmesi beklenen İstanbul Havalimanı'nda 100 metrekarelik mağaza için gün sayıyor.

İstanbul Havalimanı oteli YOTEL 30 Mart’ta açılıyor!

İstanbul Havalimanı içinde yer alan ve İngiltere merkezli YOTEL tarafından işletilecek olan otel 30 Mart tarihinde açılacak. Oteldeki odalar için rezervasyon alımları başladı...

Binali Yıldırım: İstanbul’a 4.0 projesiyle geliyoruz!

TÜSİAD üyeleriyle bir araya gelen Yıldırım, “İstanbul’a 4.0 projesiyle geliyoruz. Vatandaşlarımıza akan bir trafik vaat ediyorum” ifadelerini kullandı...

İstanbul Havalimanı 4 üncü pisti inşaatı Haberi

İstanbul Havalimanı 4 üncü pisti inşaatı

İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında merak edilen sorulara cevap verdi. 3. pistin 18 Haziran'da açılacağının müjdesini veren Samsunlu, ''Biz bu yatırımı 3-5 ay için yapmadık. 25-50 belki 100 yıl gidecek bir havalimanı yaptık. Havalimanına büyük avantajlar sağlayacak.'' diye konuştu. 

''100 yıl gidecek bir havalimanı yaptık''

İstanbul Havalimanı'nın 3'üncü pistinin 18 Haziran'da açılacağını müjdeleyen Samsunlu, ''Biz bu yatırımı 3-5 ay için yapmadık. 25-50 belki 100 yıl gidecek bir havalimanı yaptık. Havalimanına büyük avantajlar sağlayacak. Taksi süreleri ciddi anlamda düşecek'' diye konuştu. 

''4'üncü pist 2023'te bitecek''

4'üncü pist hakkında konuşan Samsunlu ''Sözleşmedeki yükümlülüklerimiz neyse bunlara uyma konusunda hassas bir şirketiz. Tek doğu ve batı aksındaki pist olacak. 5 pistle götürmeye devam edeceğiz. Kamulaştırma...