20 / 04 / 2024

istanbul havalimanı projesi

istanbul havalimanı projesi

2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın kalan kısımlarının açılış tarihi ile ilgili konuştu.

İstanbul Havalimanı dünyada 'oyunu değiştiren' projeler arasında!

Dünyada son dönemde inşa edilen havalimanı projeleri arasında doğa teması öne çıkıyor. İstanbul Havalimanı mimari tasarımıyla dünyada bu akımın öncüleri arasında yer alıyor.

Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı'nı BBC'de anlattı!

BBC'nin Talking Business programına konuk olan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı'ndaki hedefler hakkında bilgi verdi...

Jens Bischof: İstanbul Havalimanı olağanüstü bir proje!

İstanbul Havalimanı’nın modern ve verimli olacağını ifade eden Hava yolu şirketi SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, İstanbul Havalimanı’nın olağanüstü bir proje olduğunu söyledi...

Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

Dünya genelinde en güzel havalimanları seyahat otoriteleriyle yapılan anketlerle ve  mimar ve mühendislerinin öncülük ettiği sivil toplum kuruluşlarının deneyimli jürileri tarafından seçiliyor. Peki, Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

3. havalimanı, İstanbul'u dünya lideri yapacak!

İngiliz The Economist dergisi 3. Havalimanı'nın da açılmasıyla İstanbul'un havayolu taşımacılığında iki yıl içinde dünya liderliğine yükseleceğini yazdı.

1936 yılında Mecidiyeköy'de havalimanı inşa edilecek!

1936 yılında Yeşilköy'de bulunan havalimanı İstanbul'a uzak olduğundan Hava Yolları İdaresi, yeni bir havalimanı yapılmasını kararlaştırmış. Yeni yapılacak istasyon, Mecidiyeköy'de Milli Emlak'a ait bir arazide inşa edilecekmiş.

Dubai ve İstanbul dev havalimanı projelerinde büyük bir yarışa girdi!

Yolcu kapasiteleri en çok artan Dubai ve İstanbul’un Al Maktoum International Havalimanı ve İstanbul 3. Havalimanı ise sivil havacılığının dünya merkezi olmak için rekabet ediyor.

3'üncü havalimanı projesine Adalı Holding de talip!

Adalı Holding’in Başkan Yardımcısı Aytaç Demirbaş, İstanbul’a inşa edilecek 3’üncü havalimanına talip olacaklarım söyledi.

Beşiktaş Kulübü'nden İstanbul Havalimanı'na komşu 'Beşiktaş Gayrimenkul Projesi' geliyor!

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Serdal Adalı kulübün borcunu İstanbul Havalimanı'na yakın mesafede yer alacak Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile kapatacaklarını açıkladı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda test sürüşleri başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli ilk ışık törenine katılıyor. Erdoğan, metro projesi ile "İstanbul'un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz" dedi...

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

İstanbul’un dört bir yanı İstanbul Havalimanı’na bağlanacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Projesi İlk Ray Kaynağı Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Tüm metrolarda maksimum hız 80 km iken, Türkiye’de ilk kez bu metro sistemi, 120 km/saat hız yapacak şekilde projelendirildi'' dedi.

İstanbul Havalimanı projesi için kamulaştırılacak alanlar mecliste!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı 42 aylık serüvenini kitaba taşıdı!

İGA, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı’nın 42 ay gibi kısa bir sürede yapılış hikâyesini derinlemesine ele alan “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabını yayınladı....

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu imar planı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı Metro Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

İstanbul Havalimanı tüm dünyaya rol model oldu!

İstanbul Havalimanının bilişim projesi, Türkiye’de bu alanda gerçekleştirilen en büyük girişim oldu. Geliştirilen sistem uluslararası havalimanları için rol model haline geldi. İGA Bilişim, birikimini şimdi dünya ile paylaşıyor... 

istanbul havalimanı projesi Haberi

istanbul havalimanı projesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Havalimanı'nın kalan kısımlarının açılış tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İstanbul Havalimanının ilk etabının ikinci fazını, haziran ayında hizmete açmayı planlıyoruz"...