27 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı Terminali LEED sertifikalı binası

İstanbul Havalimanı Terminali LEED sertifikalı binası

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Beymen Club, İstanbul Havalimanı mağazası açıldı!

Beymen Club, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde hizmete açtığı yeni mağazasıyla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor

Park Inn by Radisson İstanbul yeni havalimanının ilk oteli oldu!

Silk & Cashmere mağazalarının sahibi Ayşen Zamanpur'un ortağı ve eşi Bijen Zamanpur, yeni açılan İstanbul Havalimanı yolcularına hizmet verecek ilk otel olan Park Inn by Radisson İstanbul'un sahibi oldu.

İstanbul Havalimanı Ataköy'ü etkiler mi?

Yurt Gayrimenkul'den Muhammer Çubukçu, Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmasının Ataköy'ü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı...

İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019!

İstanbul Havaalanı faaliyete geçti. Vatandaşlar da İstanbul yeni havaalanı nerede? İstanbul Havalimanı ulaşım 2019 gibi soruları araştırmaya başladı. İşte İstanbul Havalimanı ulaşım bilgileri...

İstanbul Havalimanı CNN International’da!

İstanbul Havalimanı'nın büyük taşınması 5-6 Nisan tarihleri arasında 45 saatlik süreden daha az zamanda tamamlandı.“Büyük Göç” adı verilen bu taşınmanın ardından tam operasyona başlayan İstanbul Havalimanı, ABD’nin önde gelen haber kanalı CNN International’da tüm detayları ile yer aldı.

İstanbul Havalimanı çalışanı ev arayışında!

İstanbul Havalimanı'nın taşınması emlak piyasasını da hareketlendirdi. Havalimanı çalışanları evlerini İstanbul Havalimanı'na yakın bölgelere taşımaya başladı.

Almanlar İstanbul Havalimanı'na hayran kaldı!

Alman vatandaşları 2006 yılından beri bitirilemeyen Berlin Havalimanı'nı İstanbul Havalimanı ile kıyasladı. Almanlar ülkedeki politikacılara yüklendi.

İstanbul Havalimanı yolcuları hayran bıraktı!

İstanbul Havalimanı 148 seferle ilk gününü tamamlandı. 33 saat gibi çok kısa bir sürede gerçekleşen taşınmanın ardından havalimanını kullanan yerli ve yabancı yolcular memnuniyetlerini dile getirdiler.

İstanbul Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 17 özellik!

İstanbul Havalimanı'nın teknik özellikleri neler? İstanbul Havalimanı hayatımızda neleri değiştirecek? İşte bilmeniz gereken 17 özellik...

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 97'si tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan İstanbul havalimanı ile ilgili çok önemli detaylar verdi. Bakan Turhan, "Dünya havacılık tarihinin en büyük taşınmasını gerçekleştirdik. Şu an itibariyle yüzde 97 taşınma işlemleri gerçekleştirildi." dedi.

İstanbul Havalimanı havadan görüntülendi!

Taşınması sonrası seferlerin sürdüğü İstanbul Havalimanı'nda, apron ve terminal bölgesine ait görüntüler helikopterden çekildi.

İstanbul Havalimanı mağazaları yeni döneme hazır!

Dünyanın en büyük seyahat perakende alanlarından biri olan Unifree, İstanbul Havalimanı’ndaki tüm Duty Free alan işletmesini 25 yıllığına üstlendi.

İstanbul Havalimanı Terminali LEED sertifikalı binası Haberi

İstanbul Havalimanı Terminali LEED sertifikalı binası

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri kapsamında çalışmalar gerçekleştiren İGA, İstanbul Havalimanı terminal binası için Amerikan Yeşil Bina Konseyi’ne yaptığı başvuru sonucunda, “LEED Altın” sertifikası alıyor. Tasarım sürecinden inşaat aşamasına, inşaat aşamasından tam kapasite ile operasyona kadar geçen süre içerisinde, enerji verimliliği ve çevreci uygulamalarla adından sıkça söz ettiren İstanbul Havalimanı, dünyanın “en büyük LEED sertifikalı binası” olarak havacılık sektöründe bir ilki daha başardı.

İstanbul Havalimanı, zorlu LEED Sertifikasyon sisteminden başarıyla geçti…

LEED Sertifikasyon sistemi, tasarım sürecinden başlayıp binaların tamamlanmasına kadar süren uzun soluklu bir süreç olmasıyla beraber, birden çok disiplini ilgilendiren konuları kapsıyor. Sistem, binaları sürdürülebilir arazi, su verimliliği, enerji ve atmosfer, malzemeler ve kaynaklar, iç mekân yaşam kalitesi, tasarımda inovasyon, yerel önem sırası gibi çeşitli konu başlıklarında değerlendiriyor. Ön koşulları sağlayan binalar...