24 / 04 / 2024

istanbul kıonut satışları

istanbul kıonut satışları

Bu yılın ilk üç ayında yapılan konut satışları; geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul'da yüzde 1, Ankara'da yüzde 7 düştü, İzmir'de ise 6 puan arttı. Türkiye ortalaması ise yüzde 2'de kaldı.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Bodrum Dragon Konacık'ta satışlar başladı! Yeni proje!

Önderler İnşaat tarafından Bodrum'un yeni gözdesi Konacık'ta yükselen Bodrum Dragon Konacık'ta satışlar başladı. Peki Bodrum Dragon Konacık konut fiyatları ne kadar? İşte Bodrum Dragon Konacık ile ilgili ayrıntılar...

Gardenia Ayvalık'ta satışlar başladı! Yeni proje! 

Gardenia Ayvalık projesinde konut satışları başladı. Peki Gardenia Ayvalık'ta hangi tip konutlar var? Konut fiyatları ne kadar? İşte merak edilen ayrıntılar...

İstanbul'da konut satışları yüzde 47 düştü!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, Ocak – Nisan döneminde Türkiye’de toplam 368 bin 867 konutun satışı gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da konut satışlarının yüzde 47 düştüğü görüldü.

Next Level İstanbul'da ön satışlar başladı! Yeni proje! 

Pasifik GYO tarafından hayata geçirilen Next Level İstanbul projesinde ön satışlar başladı. Next Level İstanbul projesi, Ortaköy'de yükseliyor. İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

Bayram ve seçim öncesi otomobil piyasasında büyük hareketlilik! Satışlar roket gibi fırladı!

Yaz dönemi ve bayram öncesi araba piyasasında hareketli günler yaşanırken, sıfır otomobil bulamayan vatandaşlar ikinci ellere yönelirken, ikinci el otomobil satışları yüzde 15 yükseldi. Fiyatların devamlı yükseldiğini ifade eden uzmanlar, bayramın ve seçimin bunda etkili olduğunu belirtti.

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..

Çinli emlak devi Evergrande düşük gayrimenkul satışları için uyardı!

Nakit darboğazında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group, gayrimenkul satışlarının düşmesi sebebiyle çapraz temerrüte düşebileceği uyarısını yaptı. 

İstanbul'da konut satışları yüzde 11,5’lik artışla 265 bine çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Ocak 2021 konut piyasası verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da 2020'de konut satışları bir önceki seneye göre yüzde 11,5 arttı ve 265 bine ulaştı. İstanbul harici illerde toplam konut satışları da 1 milyon 234 bine ulaştı.

Dekar Kıyıbahçe'de 2. Etap satışları başladı! 0,64 faiz oranıyla!

Ulaşılabilir fiyatlarla bahçeli ev projeleri geliştirme konusunda gayrimenkul sektörünün öncü markaları arasında yer alan Dekar Yapı, Çekmeköy Ömerli’deki projesi Dekar Kıyıbahçe’de ilk etap teslimleri ve ikinci etap satışları başladı.

Özyurtlar Holding’te 2 aylık satışların yüzde 80’i online’dan!

Koronavirüs sebebiyle online satış dönemine geçen Özyurtlar Holding'in 2 aylık süreçte gerçekleştirdiği satışların yüzde 80'i online üzerinden yapıldı. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özyurt, yatırımcılar için bir mobil uygulama geliştirildiğini belirtti...

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini söyleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Satış yapamıyoruz, yapılan satışlar da iptal edildi'' diye konuştu.

istanbul kıonut satışları Haberi

istanbul kıonut satışları

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayınladığı "İllere ve Yıllara Göre Konut Satış Rakamları", inşaat sektöründe İzmir'e olan ilginin artarak devam ettiğini gösterdi. Bu yılın ilk üç ayında yapılan konut satışları; geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul'da yüzde 1, Ankara'da yüzde 7 düştü, İzmir'de ise 6 puan arttı. Türkiye ortalaması ise yüzde 2'de kaldı. 


EN GÖZDE KENT



Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, emlak sektöründe Türkiye'de şu anda en gözde ve en ucuz kentin İzmir olduğunu söyledi. Konut satışlarında diğer büyük şehirlere göre yaşanan artışın bunun en büyük göstergesi olduğunu belirten Güleroğlu, "İzmir'de gayrimenkul almak için en uygun zaman. Faiz oranları düşerse konut satışları daha da hızlanacaktır" dedi. 


'7 YIL BÖYLE '



Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, inşaat sektöründe İzmir'e olan...