26 / 04 / 2024

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..



Enflasyon rakamlarının yükselişiyle birlikte yatırımcılar yeniden gayrimenkule yönelmeye başladılar. Konut fiyatlarındaki yükseliş ise vatandaşı zorunlu olarak arsa yatırımı yönüne itti. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut fiyatları 1 milyon liraya dayandı. Bu durum gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenleri arsaya yönlenmesine sebep oldu. 

Ocak ayı ilanlarından derlenen bilgilere göre konut satış rakamlarında düşüş yaşanırken arsa satış rakamları rekor oranda yükseldi. 2021 yılının Ocak ayına oranla konut satış rakamları yükseliş gösterse de bir önceki ay olan Aralık ayına oranla yapılan kıyaslamada konut satış rakamları yüzde 39 düşüş kaydetti.

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Açıklanan verilere baktığımızda vatandaşların artık konut yerine arsaya yöneldiğini görüyoruz. 

Pandemi döneminden sonra müstakil evlere talebin artmasıyla birlikte gayrimenkuldeki arz eksiği orraya çıktı ve hobi bahçelerinin yaygınlaşması ile arsa yatırımı gittikçe popülerleşti. Beyaz yakalı gayrimenkul yatırımcıları da son dönemde arsa yatırımına yöneldi. 

Euro ile maaş verilecek! İŞKUR'da ilan edildi...


Zabıta olmak isteyenlere müjde! 18-30 yaş arası herkes başvurabilir!


Geri Dön