19 / 04 / 2024

İstanbul ofis piyasası 2018

İstanbul ofis piyasası 2018

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; 2018 üçüncü çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 4.75 milyon metrekareye ulaştı.

İstanbul Ofis Pazarı 2018 3. çeyrek raporu yayınlandı!

Propin tarafından hazırlanan ve 2018 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan ''İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2018 Üçüncü Çeyrek Raporu'' yayınlandı.

İstanbul'da ofis arzı artıyor!

Colliers Türkiye'nin hazırladığı 2018 yılı 1. çeyrek gayrimenkul ve ofis piyasası genel bakış raporu açıklandı. Raporda ofis piyasasının son durumu hakkında genel bilgilere yer veriliyor. 

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklattı! En pahalı ofis kirası nerede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021'in Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Dördüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Raporda, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer belli oldu. İşte İstanbul'daki ofis piyasası ve kira fiyatları...

İstanbul ofis piyasasında son durum ne oldu?

Colliers International tarafından 2021 sonbahar kış İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

İstanbul'daki en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Üçüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Rapora göre, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer MİA’da yer alan Levent oldu. 

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

İstanbul'un en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan "İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 İkinci Çeyrek Raporu" yayınlandı. İstanbul Ofis Pazarı'ndan 2021 ikinci çeyrek dönemde en yüksek kira istenilen yer 32 ABD Doları/metrekare/ay ile MİA'da yer alan Levent oldu.

İstanbul konut piyasası Haziran 2021'de ne oldu? 

MinLlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Haziran ayı raporu yayınlandı.

Ofis tercihlerinde hangi kriterler değişti?

Kovid-19 salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri ofis pazarı oldu. Peki salgınla birlikte ofis piyasasında neler değişti? İşte detaylar...

İstanbul konut piyasası Mayıs 2021'de ne oldu? 

Mintlab tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İstanbul Konut Piyasası Değerlendirme Raporu Mayıs ayı raporu yayınlandı. 

İstanbul'da ofis piyasası Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Colliers International tarafından 2021 ilkbahar yaz İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

İstanbul'da en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 1. Çeyrek 2021 Raporu yayımlandı. Peki İstanbul'daki ofis piyasasında son durum ne? En yüksek kira hangi ilçede isteniyor? İşte detaylar...

İstanbul ofis piyasası 2018 Haberi

İstanbul ofis piyasası 2018

2018 üçüncü çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 4.75 milyon metrekareye ulaştı. İstanbul ana ofis bölgelerinde tüm işlemlerin yüzde 63’ünü oluşturan 38.692 metrekare yeni kiralama işlemi gerçekleşti. 

İşlemlerin alan bazında yüzde 10’u Levent-Etiler, yüzde 8’i Maslak, yüzde 66’sı Kozyatağı ve yüzde 1’i Şişli-Zincirlikuyu Beşiktaş bölgelerinde kaydedildi. 2018 üçünçü çeyrekte öne çıkan kiralama işlemleri; İpragaz, Merck İlaç ve Migros’un Metropol Eren’de EnerjiSa’nın Nidakule Batı’da (6.514 m²) gerçekleştirdiği kiralamalar
oldu.

Gelecek Arz

İstanbul ana ofis bölgelerinde, planlama ya da inşaat aşamasında yaklaşık 1,38 milyon metrekare yeni ofis alanı bulunuyor. Gelecekteki ofis arzını yüzde 43’lük kısmını, finansal sistem düzenleyici ve denetleyici kurumları ile kamu bankaları yönetim merkezinin yerleşeceği Asya Yakasındaki İstanbul Finans Merkezi’nin
oluşturması bekleniyor.

Kiralar ve Boşluk Oranlar

İstanbul A sınıfı...