19 / 04 / 2024

istanbul riva köprüsü

istanbul riva köprüsü

Habertürk Gazetesi muhabirlerinden Esra Boğazlıyan bugünkü haberinde Riva Köprüsü'ne yer verdi. İTÜ'nün Taşıtsız, kendi ağırlığında bile güven vermiyor raporu hazırladığı Riva Köprüsü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 64 milyon TL sermaye ile açıldı.

Çanakkale 1915 Köprüsü, İstanbul'un trafik yükünü azaltacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün İstanbul'un üzerindeki trafik yükünü azaltacağını söyledi.

Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı!

Mesa, Artaş Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon lira yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları açıldı.

Tema İstanbul Köprüsü yarın açılıyor!

Tema İstanbul’un yatırımcıları TEM trafiğine çözüm oluyor. Mesa, Artaş – Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur – Akdaş ortaklığının yaklaşık 100 milyon TL yatırımla inşasına başladığı Tema İstanbul Köprüsü ve bağlantı yan yolları yarın açılıyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul'a çok şey kazandıracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan "Bağlantı yolları tamamıyla bittiği zaman, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün İstanbul’a kazandıracağı çok şeyler var” dedi.

İşte İstanbul'un 3 köprüsü arasındaki farklar!

Hürriyet Gazetesi muhabirleri geçtiğimiz günlerde açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü dün deneyimledi. Muhabirler, Maltepe’den yola çıkıp Bağcılar’a giderek 3 köprü arasındaki mesafe farkını hesapladı.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Osmangazi Köprüsü ile İstanbul-İzmir arası 1.5 saat kısaldı!

İstanbul’dan Eskihisar’dan feribot kullanıldığında 6 satte, körfez geçişiyle 8 saatte gidilen İzmir, Osmangazi Köprüsü ile 1.5 saat daha yakın.

3. Boğaz Köprüsü, İstanbul trafiğini rahatlatacak!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Tunca Bengin bugünkü yazısında 3. Boğaz Köprüsü’nün İstanbul trafiğini rahatlatacağını kaleme aldı. İşte Tunca Bengin'in o yazısı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'un silüetindeki yerini aldı!

İstanbul Boğazı'nın üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, aradan geçen 3 yılda kentin siluetindeki yerini aldı. Köprü İstanbul'un Avrupa yakasındaki Garipçe ile Anadolu yakasındaki Poyrazköy arasına inşa edildi.

istanbul riva köprüsü Haberi

istanbul riva köprüsü

İTÜ, her yanı dökülen Riva Köprüsü'yle ilgili şu çarpıcı raporu hazırladı: "Taşıtsız, kendi ağırlığında bile güven vermiyor..." Dün,  Beykoz'dan çok önemli bir mesaj aldım. Riva ve Çevresini Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği'nden... 


Dernek Başkanı Erdal Nizamoğlu, hayati öneme sahip bir problemden bahsediyordu. Gönderdiği belgeler de tehlikenin boyutunu açıkça ortaya koyuyordu. Her gün yüzlerce aracın gelip geçtiği Riva Deresi üzerindeki 38 yıllık köprünün her an çökme riski olduğunu söylüyordu ve çevre sakinlerinin kaygılarını anlatıyordu... 


'FACİA YAKIN' 

İşte Dernek Başkanı Erdal Nizamoğlu'nun kaleminden Riva'daki tehlike... "Riva Deresi üzerine 1975 yılında yapılan köprü kendi ağırlığım bile taşıyamayacak durumda. Bir taraftan Riva yerleşik alanı, diğer taraftan yeni planlanan ve inşaatların devam ettiği yerleşim alanlarının getirdiği trafik yükünü bu köprü daha fazla taşıyamaz. 

Her an bir facia yaşanabilir. Köprünün...