26 / 04 / 2024

istanbula üçüncü tünel

istanbula üçüncü tünel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 80 adet yüksek hızlı tren setinin Türkiye'de imalatı yönünde çok kısa bir süre sonra ihaleye çıkacaklarını belirterek, burada minimum yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını açıkladı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinin Halkalı-Ispartakule kısmında tünel açma çalışmaları başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin üçüncü fazı olan Halkalı-Ispartakule bölümündeki tünel açma çalışmalarını başlatarak çok önemli bir aşamayı daha hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

Mim Mühendislik tünel projelerinde öncü!

Mim Mühendislik, İstanbul ve Ankara metrosu başta olmak üzere onlarca projeye imza attı. Mim Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu “Nerede tünel var, biz oradayız. Bu sektörde dünyada ilk 3’teyiz” diye konuştu.

Yeşilovacık-Aydıncık ile Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel açıldı!

Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu, Yeşilovacık-Aydıncık/Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel ile 1 viyadüğün açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Nallıhan Kuş Cenneti için iki yeni tünel yapılıyor!

Nallıhan ilçesini Ankara’ya bağlayacak bölünmüş yolun geçeceği güzergahta bulunan Nallıhan Kuş Cenneti'nin etkilenmemesi için iki tünel yapılıyor.

Zonguldak'ta tünel açma çalışmalarında toprak kayması!

Zonguldak'ta, tünel açma çalışmalarının yapıldığı şantiyede toprak kayması yaşandı. Alınan bilgilere göre olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde tünel kazılmaya başlandı!

Torbalı Muratbey Mahallesi'nde taşıtların da geçebileceği alt geçit için hızlıca çalışmalar sürerken, tünel kazım işlemleri de başladı. 2017 yılının ilk aylarında trafiğe açılması planlanan alt geçit, ilçe trafiğini rahatlatacak.

Antalya Deepo Tünel Geçiş projesi Büyükşehir Meclisi'nde tartışıldı!

Antalya Deepo Kavşağı'na yapılan tünel geçiş projesi ve yollarla ilgili Büyükşehir Meclisinde tartışıldı. Türel, “Sıkıntıları biliyoruz ancak bu konuda çaresiz kaldık” dedi

İstanbul'a 7 yeni tünel geliyor!

İstanbul’un en önemli sorunların biri olan trafiği rahatlamak için şehrin ana arteleri E-5 ve E-6’yı bağlayacak birbirinden bağımsız 6 tünelin yanı sıra, Sarıyer Kilyos karayoluna da bir tünel inşa edilecek

Melih Gökçek'ten Ulus'a tünel projesi müjdesi!

Gençlere kentsel dönüşüm projelerini anlatan Gökçek, eski Osmanlı Bankası’ndan YİBA Çarşısı’na uzanacak tünel yapacaklarını söyledi.

Yozgat Spor Vadisi'ne 320 metrelik tünel!

YOZGAT Spor Vadisi’nin şehirle bağlantısını sağlamaya yönelik başlatılan tünel çalışması devam ediyor.Yozgat Valisi Yazıcı, Yozgat kent merkezi ile Spor Vadisi’ni birbirine doğrudan bağlayacak 320 metrelik tünel yapımına başlandığını belirtti.

Ali Kılıç'tan Kadir Topbaş'a tünel çağrısı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tünel için İBB Başkanı Kadir Topbaş güzellemeleri şaşırttı. Başkan Kılıç, belediye binasından Bölge Hastanesi’ne uzanan 950 metre uzunluğunda bir tünel yapımı çağrıda bulundu.

Düden Katlı Kavşak ve Tünel Geçişi'nin inşaatı başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda dev bir projenin daha startını veriyor. Tünel geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi bugün başlıyor. Çalışmalar kapsamında Yeşilırmak Caddesi’nin doğu ve batı aksı 60 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

istanbula üçüncü tünel Haberi

istanbula üçüncü tünel

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 80 adet yüksek hızlı tren setinin Türkiye'de imalatı yönünde çok kısa bir süre sonra ihaleye çıkacaklarını belirterek, burada minimum yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını açıkladı.


Elvan, 24 Tv'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


- "Üçüncü tünel geliyor"


Lütfi Elvan, İstanbul'a yapılması planlanan üçüncü tünelle ilgili soru üzerine, "Şubat'ın 27'sinde Başbakanımızla birlikte bununla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağız ve işte özellikleri nedir, dünyada buna benzer uygulamalar var mıdır, bu Türkiye'de ve dünyada ilk midir, değil midir, nereden nereye gidiyor, güzergahları nedir, ne kadar yolcu taşıyacak, İstanbul trafiğini ne ölçüde rahatlatacak? Bunların hepsini kapsamlı olarak ayın 27'sinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ama bu projeye biz aşağı yukarı 8 aydan beri çalışıyoruz, çok detaylı analizler yapıldı" ifadelerini kullandı.


Kanal İstanbul Projesinde kesinlikle...