25 / 04 / 2024

İstanbula yağış düşmemesinin nedeni

İstanbula yağış düşmemesinin nedeni

Şubat ortasında esen yaz havası, ‘susuz’ yazın habercisi oldu. Birçok şehirde barajların doluluk oranı limitin altına indi. Uzmanlar İstanbul’a yağış düşmemesinin nedenini ise yükselen gökdelenlere bağlıyor...

KİPTAŞ Sarıyer projesinde yüzde 100 uzlaşı sağlandı! Vatandaştan tepki yağdı: Sarıyer depremden en son etkilenecek yer!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Sarıyer projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı. Ancak KİPTAŞ'ın Sarıyer'de dönüşüme girmesine vatandaşlardan da tepki yağdı...

Balık tezgahlarında lüferin fiyatı yarı yarıya düştü: Şimdi istavritin de düşmesi bekleniyor

İstanbul'da son zamanlarda lüfer balığı tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda kilogramı 200 lira gibi yüksek fiyatlarla satılan lüfer, şu anda kilogram başına 100 lira gibi daha uygun bir fiyata düştü. Balıkçılar bu bolluğun hamsilerde de artış yaşanacağını belirtti.

7 milyon kiracıya düşük faizle konut müjdesi! Teslime yakın konut projeleri de kampanyaya dahil olacak mı?

Fahiş kira artışları ile beraber barınma problemi adeta krize dönüşürken, hükümetin düşük faizli, 180 ay vadeli kampanya mesajı 7 milyon kiracıya konut sahipliği için resmen umut oldu.

O şehre resmen turist yağdı! 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret etti!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla'ya resmen turist yağdı. Muğla'yı 8 ayda 2 milyon 429 bin 981 turist ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Altında ibreler kırmızıya döndü! Tehlike çanları çalıyor! Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos altın fiyatları

Altın almak isteyenler güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Altının ons fiyatı dün 1912 dolarken bugn 1904 dolara geriledi. Altında ibreler kırmızıya döndü. Tehlike çanları çalıyor. Altın yatırımcıları dikkat! 15 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

Tudors'tan Babalar Günü indirimi; Gömlek fiyatları yarı yarıya düştü

Tudors, Babalar Günü kampanyasını duyurdu. Gömlek Krallığı sloganıyla satış yapan Tudors'ta gömlek fiyatları yarı yarıya düştü. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü! Elinde 1 gramı bile olan bakmadan sakın geçmesin! 25 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatları dün yükselişe geçerken bugün altında ibreler kırmızıya döndü. Gram altın ne kadar oldu? Elinde 1 gramı bile olan bakmadan sakın geçmesin. 25 Mayıs Perşembe canlı altın fiyatları.

Altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Gram altın 1380 TL olurken altın bilezik fiyatlarında ibreler kırmızıya döndü. 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Bahar geldi; domates, salata, biber fiyatları yarı yarıya düştü! İşte hal fiyatları...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, baharın gelmesiyle birlikte hareketlilik başladı. Havaların ısınmasıyla beraber hale gelen ürün miktarında artış yaşanırken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yarı yarıya düştü.

Merkez Bankası'ndan dolar için yeni talimat! Resmen yarı yarıya düştü!

Dolar/TL kuru geçtiğimiz hafta 19 TL seviyesini geçmesinin ardından Merkez Bankası'ndan yeni bir hamle geldi. Merkez Bankası'ndan dolar için yeni talimat! Resmen yarı yarıya düştü! İşte ayrıntılar...

Hiç birini affetmediler! Bakanlıktan bu kez de ikinci ele milyonlarca lira ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, sıfır otomobilin ardından ikinci elde de ceza yağdırdı. Geçtiğimiz ay ikinci el otomobil satışında 6 ay 6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırı faaliyette bulunan 36 işletmeye 15 milyon 905 bin 127 TL ceza kesildiği duyuruldu.

Doğalgaz faturanız birden yarıya düşecek!

Kombili evi olan ve ısınma sorunu yaşayanların faturası oldukça yüksek. Oda soğuk kalır ve petek yeterince ısıtılmadığı için kombi daha da fazla ısınır. Petek ısı transfer sürecinde verimsiz ise ayar ayarları hatalı olabilir. Evde düzenleme ayarı da mümkündür. 

Altın fiyatlarında ibre kırmızıya döndü! Elinde altını olanların feleği şaştı! Hemen bakın! 1 Şubat 2023 altın fiyatları

1 Şubat Çarşamba günü altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bugün de altın fiyatlarında ibre kırmızıya döndü! Elinde altını olanların feleği şaştı! Altın fiyatları ne kadar oldu? Hemen bakın! 1 Şubat 2023 canlı altın fiyatları.

İstanbula yağış düşmemesinin nedeni Haberi

İstanbula yağış düşmemesinin nedeni

Şubat ortasında esen yaz havası, ‘susuz’ yazın habercisi oldu. Birçok şehirde barajların doluluk oranı limitin altına indi. Uzmanlar İstanbul’a yağış düşmemesinin nedenini ise yükselen gökdelenlere bağlıyor.


İstanbul ve Türkiye genelindeki hava sıcaklıkları normal değerlerin 6 ile 10 derece üzerinde seyrediyor. Türkiye’nin neredeyse tamamı kış ortasında yazdan kalma günler yaşıyor. Kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesi gittikçe azalırken, birçok baraj kuruma noktasına gelmiş durumda. İTÜ Meteoroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Şen, yağışlardaki azalma ve kuraklığın nedenleri arasında, İstanbul’un gökdelenlerini de sayıyor:


‘Kütleler kıvrım yapamıyor’


“Yağışlar için İzlanda alçak basıncı ile Kuzey Afrika’daki Azur yüksek basıncı önem arz ediyor. İki sistem yağışlar için hayati öneme sahip. İzlanda alçak basıncı Avrupa’ya yağış bırakıyor. Azur yüksek basıncı İzlanda alçak basıncını bloke ediyor. Okyanus üzerinden gelen hava kütleleri...