26 / 04 / 2024

istanbulda askıya çıkan imar planları

istanbulda askıya çıkan imar planları

İstanbul'da 12 semtin imar planı askıya alındı. İmpo İmar Planlama kurucusu ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, “Değişen imar planları, metrekare ya da mülkün değer kaybına neden olabilir" dedi...

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta süren davada yargıç tarafından verilmiş olan "konuşma yasağı" askıya alındı.

Eyüpsultan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliği askıya çıktı! 

Eyüpsultan ilçesi, Abdulvedüt Mahallesi 101 ada (eski 8-9-10-11-12) 20 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.11.2020 tasdik tarihli KANİP ve KAUİP plan değişikliği askıya çıktı.

Afrika Birliğinden dünyaya çağrı: Faizleri askıya alın!

Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle dünyaya faiz ödemelerini askıya alma çağrısı yaptı. 

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Fransa'da yarından itibaren şirketlerin kira ödemeleri askıya alınacak!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, koronavirüsten ekonomik olarak olumsuz etkilenen şirketlere kolaylık sağlanacağını ve mali yardım yapılacağını, 300 milyon avro kaynak ayırdıklarını belirtti. Fransa'da yarından itibaren şirketlerin kira ödemeleri askıya alınıyor...

Liman Han, denize doğru kaydığı için ön cephesi askıya alındı!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eminönü'ndeki 113 yıllık Liman Han denize doğru kaydığı için ön cephesini uzmanlar, mimar ve mühendisler eşliğinde çok dikkatli ve özenli bir çalışmayla çelik konstrüksiyon ile askıya aldık" dedi...

İskenderun'un imar planı askıya çıkarılıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kent Merkezi ve yakın etrafındaki 3250 hektar büyüklüğüne sahip 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama planının askıya çıkarılacağını duyurdu.

Doğan Cansızlar: İhalesi yapılmış projelerin askıya alınması zor!

Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Prof. Dr. Doğan Cansızlar YEP'te' kamu tasarrufu' konusunda yer alan 'ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak henüz başlanmamış yatırım projelerinin askıya alınması' kararıyla ilgili açıklama yaptı. 

Yunusemre kentsel dönüşüm projesi askıya çıktı!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kentsel dönüşüm projesinin askıya çıktığını duyurdu. 

Samsun’da Arap üniversitesi projesi askıya alındı!

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Topaloğlu, ilçede yapılacak Arap üniversitesinin 15 Temmuz'dan dolayı askıya alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nin askıya çıkardığı planların yüzde 90'ı imar!

ÇEVRE ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce döneminde İstanbul Valilliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yaklaşık 1367 adet bakanlık işlemi askıya çıkarıldı. Askıya çıkan işlemlerin % 90’ında imar planı değişikliği oldu.

Başakşehir Tatarcık ve Şamlar imar planı askıya çıktı!

Başakşehir Tatarcık Mahallesi ve Şamlar Mahallesi'ne ilişkin hazırlanan imar uygulaması bakanlık tarafından geçtiğimiz hafta 9 Temmuz'da onaylandı. Bugün askıya çıkan planlar 13 Ağustos'ta askıdan inecek...

Kırcami imar planı askıya çıkıyor!

30 yıldır imar bekleyen ve 9 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin 1/1000'lik uygulama imar planı Muratpaşa Belediyesi'nce askıya çıkarılıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, plan konusunda önceki gün bir açıklama yaptı.

istanbulda askıya çıkan imar planları Haberi

istanbulda askıya çıkan imar planları



İstanbul'da 12 büyük semtin imar planları askıya çıktı. Plan; Tuzla, Ümraniye, Yukarı Dudullu, Şile, Yenibosna ve Büyükada gibi yerlerde oturanları etkileyecek. İtirazlar, 31 Ekim'e kadar ilçe belediyelerine yapılabilecek. İmpo İmar Planlama kurucusu Hüseyin Oflaz, itiraz edilmeyen değişikliklerin kabul edilmiş sayılacağını hatırlatarak, "Değişen planlar, gayrimenkulünüzün değer kaybetmesine neden olabilir' uyarısı yaptı.



İstanbul'da 12 semte ilişkin imar planları askıya çıktı. 2 Ekim 2014 tarihinde askıya çıkan imar planları, Büyükada, Kınalıada, Yenibosna, Fevzi Çakmak, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Yenidoğan, Gaziosmanpaşa Karadeniz, Küçükçekmece Safra Mahallesi, Tuzla, Ümraniye Yukarı Dudullu ve Şile'de yer alan gayrimenkullerin sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Sözkonusu imar planları ile konut ihtiyacı ve kentsel dönüşüm sorunlarına çözümler geliştiriliyor. Askıdaki imar planlarına mülk sahipleri 31 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz edebilecekler.


DEĞERİ ETKİLEYEBİLİR


Şehir Plancısı ve İmar Planlama...