20 / 04 / 2024

Samsun’da Arap üniversitesi projesi askıya alındı!

Samsun’da Arap üniversitesi projesi askıya alındı!

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Topaloğlu, ilçede yapılacak Arap üniversitesinin 15 Temmuz'dan dolayı askıya alındığını açıkladı.



Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde Arap öğrencilere yönelik 5 tane tıp fakültesi, 5 tane diş hekimliği fakültesi ve 3 tane mühendislik fakültesinden oluşan bir üniversite yapılması için Iraklı bir iş adamı tarafından ilçe belediyesinden 150 dönüm yer istedi. 


Irak, Suriye ve Arabistan’dan gelen öğrencilerin bölgede eğitim görüp kendi ülkelerinden istihdam edilmesi planlanıyordu. İlçe belediyesinin 300 dönüme kadar yer sağlamasına rağmen 15 Temmuz sürecinden sonra proje askıya alındı. 


19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçeye yapılması planlanan projeleri anlattı. Topaloğlu, “Sahil bandı üzerinde otel yapmak istiyor. Ayrıca Kazakistan’dan gelerek yine otel yatırımı yapmak için bizden yer talep eden bir iş adamı daha var. İlçemizde arazi fiyatlarının düşük olması ve doğal yapısı özellikle yabancı yatırımcıların ilgilisi çekiyor” şeklinde konuştu. Özellikle Kızılırmak Kuş Cenneti ve Nebiyan Dağı gibi iki farklı noktasıyla öne çıkan ilçeyi yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiği bir nokta haline dönüştürmeyi planladıklarını kaydeden Topaloğlu, “Türkiye’deki 400 kuş türünden 352’si kuş cennetinde yaşıyor. Buradaki çalışmalar sürüyor. Doğal yapısı bozulmadan turizme kazandırılması planlanıyor. Önemli bir diğer noktamız ise Nebiyan Dağı. Kızılırmak kuş cennetine uzaklığı 70 kilometre olan bu noktada rakım 1215. Yaz mevsiminde sahilde 35 derecede kavrulurken burada yorgansız yatamıyorsunuz. Her iki noktada konaklama yatırımı yapılmasının önünün açılmasını bekliyoruz. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de özel yatırımcılardan bu yönde talepleri var” diye konuştu.


19 Mayıs’a yapılacak olan Kültür Merkezi projesinin 5 milyon liraya yapılacağını açıklayan Topaloğlu, “Son rötuşlar yapılıyor. Yakın zamanda tamamlanacak. Ve projeyi ihale edeceğiz. Bir buçuk yıl içinde de tamamlanmasını planlanıyoruz” dedi.




Dünya


Geri Dön