26 / 04 / 2024

İzmir Dikili'de yaşlı bakım kenti projesi askıya alındı!

İzmir Dikili'de yaşlı bakım kenti projesi askıya alındı!

Dikili Belediyesi’nin ANKA Üniversitesi’ne tahsis ettiği arsa, tartışma çıkarınca, üniversiteye dönüşmesi planlanan “yaşlı bakım kenti” projesi askıya alındı. Bazı meclis üyelerinin "rant" iddiasıyla karşı çıkması nedeniyle başlamadan bitti.



Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 50 milyon TL'lik, 165 dönümlük arsayı, projenin yapılması için, ANKA Yüksek Teknoloji Üniversitesi'ne tahsis etmişti. Ancak, aralarında CHP'lilerin de yer aldığı bazı belediye meclis üyeleri, karara karşı çıkıp suç duyurusunda bulunmuştu. ANKA Yüksek Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Hakan Sağlam, "Biz oraya en az 5 bin kişinin istihdam edileceği yaşlı bakım kenti kuracaktık. Sorunlar çözülmezse  İzmir  dışında başka bir şehre gideceğiz" dedi. Arsa mera görülüyor Dikili'ye alzheimer ve demans hastaları için 25 bin kişi kapasiteli bir yaşlı bakım kenti ile yaşlı bakım araştırma merkezi kurmak istediklerini söyleyen Sağlam, "Ancak siyasi çekişmeler nedeniyle projemizi askıya almak zorunda kaldık. Arsanın bize protokolle verilmesine karar kılındı. Ancak henüz teslim işlemi yapılmadı. Çünkü arsa hala mera olarak gözüküyor. Bu vasfı ortadan kalkmadığı sürece bizim oraya bir şey yapmamız sözkonusu değil" diye konuştu.


"Başka şehire gidiyoruz"


Bakırçay havzasındaki 165 dönümlük araziye 500 milyon liralık yatırım yapacaklarını ancak bunun engellendiğini öne süren Sağlam, "Biz orada alzheimer ve demans bakımına yönelik merkez kuracağız. 50 milyon değerindeki arsanın ranta kurban gittiğini öne sürerek oraya yapacağımız 500 milyonluk yatırımın önüne geçtiler. Şu an İzmir dışında 5 belediye bize sınırsız yer tahsis edeceğini söylüyor. Artık usandık. Yatırımımızı İç Anadolu ya da Ege'de başka bir şehire yapacağız" dedi. Kente yapılacak üniversitenin siyasi malzeme haline getirildiğini söyleyen Sağlam, "Üniversite kişilerle anılmamalı. Dikili'ye böyle bir yatırımın yapılması bölgedeki bir sürü insana iş olanağı sağlayacaktı. Orada yaşlılık hastanesi de kurulacaktı. Bunların hiçbiri Türkiye'de yok. Hepsi Dikili'de olacaktı" diye konuştu.


Üniversite yapılacak


Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, bölgede mera sorunu olduğunu söyleyerek, "Mera sorununu çözebilirsek üniversiteyi kuracağız. Amacımız belli. Tabii üniversite hakkında bazı şikayetler var. Bunlar da aşıldığı takdirde üniversite yapılacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön