25 / 04 / 2024

istanbulda finans merkezleri

istanbulda finans merkezleri

İstanbul’da Uluslararası Finans Merkezi’ni güçlendirmek amacıyla 6 yeni bölge oluşturuluyor. Türkiye’yi finansta merkez haline getirecek proje kapsamında, sahada detaylı araştırma yapılacak.

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ortasında açılacak!

İFM'nin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Peki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek olan projede neler var? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul Finans Merkezi...

Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği sağlandı!

Dünyanın en hızlı büyüyen finans merkezleri arasında yer alan Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliğini kapsayan mutabakat zaptı, Katar Finans Merkezi İdaresi ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında imzalandı.

İstanbul Küresel Finans Merkezleri Endeksi'nde 53'üncü sıraya çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nce, Küresel Finans Merkezleri Endeksi’nde İstanbul'un pozisyonunun Eylül 2019'da 6 sıra birden yükselerek 53'üncü sıraya çıktığı bildirildi.

İstanbul Finans Merkezi 2022'de açılıyor!

2022 yılında açılması planlanan İstanbul Finans Merkezi’nin dünyaya anlatılması için dünyada finans merkezleri sıralamasını yapan firmayla Londra’da anlaşma yapıldı.

Global Finansal Merkezler Endeksi açıklandı!

Z/Yen’in Global Finansal Merkezler Endeksi’ne göre, İstanbul, finans merkezleri arasında 12 sıra gerileyerek 78. sırada kendine yer buldu

Nurettin Canikli, İstanbul Finans Merkezi'nin temel atma törenine katıldı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Uluslararası sermaye yeni güvenebileceği finans merkezleri arıyor. Bu sisteme alternatif alabilecek tek bir yer var. Orası da Türkiye ve İstanbul Finans Merkezidir." dedi.

İstanbul, global finans merkezleri listesinde 12 sıra geriledi!

İstanbul, Global Finans Merkezleri Endeksi (Global Financial Center Index-GFCI) listesinde 12 sıra birden geriledi.

Finans Merkezleri 5 kritik faktör üzerinden değerlendiriliyor!

Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Tuğra Gönden '’ Finans Merkezlerinde başarılı olmanın 5 kritik faktörü'' konusunu kaleme aldı. İşte, Tuğra Gönden'in yazısı..

İstanbul Finans Merkezi ne zaman açılıyor?

İstanbul'u bölgenin ve dünyanın yükselen finans merkezi haline getirme hayali suya düştü. İngiliz araştırma kuruluşu Long Finance tarafından yayımlanan "Küresel Finans Merkezleri Endeksi Mart 2015" raporunda İstanbul ancak 44. sırada yer aldı.

İstanbul Finans Merkezi'ne özel teşvik verilmeli!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, “İstanbul Finans Merkezine rekabetçiliğinin artırılması ve uluslararası finans merkezleri arasında öne çıkabilmesi adına özel bir teşvik verilmesi gerekiyor" dedi.

Şehr-i Samsun projesi 1.150 dönüm alan üzerinde kurulacak!

1.150 dönüm alan üzerinde kurulacak olan Şehr-i Samsun projesinde 100 dönüm meydan, finans merkezleri, kanal samsun, tiyatro-kongre binaları, kütüphane, bilim merkezi, gezi-spor ve oyun alanlarının yanı sıra 10 bin kişilik cami bulunacak.

İstanbul Global Finans Merkezleri Endeksi'nde 47. sıraya yükseldi!

2009 yılında Global Finans Merkezleri Endeksinde 72. sırada bulunan İstanbul, bu yıl 633 reyting alarak 47. sıraya yükseldi. 2018 ylında ise 25. sıraya ulaşması bekleniyor.

İstanbul uluslararası finans liginde hızlı yükseliyor!

İstanbul uluslararası finans liginde hızlı yükseliyor. İstanbul, 2009 yılında Global Finans Merkezleri Endeksinde 72. sırada bulunurken, 2014'te 633 reyting alarak 47. sıraya yükseldi, 2018'de 25. sıraya ulaşması bekleniyor.

istanbulda finans merkezleri Haberi

istanbulda finans merkezleri


Türkiye'de ekonominin en önemli merkezlerinin yer aldığı İstanbul'un altı farklı noktasında "Uluslararası Finans Merkezi" yapılanmasına hizmet etmesi amacıyla yeni bölgeler oluşturulacak. Hafta sonu Ümraniye'de temeli atılan finans merkezine yardımcı olacak İstanbul Finans Projesi kapsamında, kent içerisinde finansal hareketliliğin can damarı sayılan bölgelerin geliştirilmesi için özel çalışma yapılacak. Şehir içerisinde finansal hareketliliğin merkezlerinde çalışan ve yaşayan kişilerin beklentileriyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beyaz Masa birimine o bölgelerle ilgili gelen şikâyet, öneri ve talepler de çalışmaya eklenecek.


CEO'LARLA MÜLAKAT

Dünya finans piyasalarında zirveye çıkmaya hazırlanan İstanbul'da belirlenen altı farklı merkeze, ticari ve finansal potansiyelin artırılması amacıyla yeni düzenlemeler yapılacak. Buna göre, Levent- Maslak, Ataşehir-Kozyatağı, Kartal, Ümraniye, Kağıthane- Cendere, Topkapı-Bayrampaşa olmak üzere toplam 15 bin hektar alan içerisinde altyapıya yönelik talep araştırması yapılacak. Bu bölgelerde...