26 / 04 / 2024

istanbulda ki en büyük mezarlık hangisi

istanbulda ki en büyük mezarlık hangisi

24 Mayıs 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlığın arazi 360 dönümmüş. Arazinin dönümüne 80 lira verilerek toplam 28 bin lira ile mezarlık arazi satın alınacakmış.

Kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına dair "il bazında gayrisafi yurt içi hasıla" verilerini açıkladı. Bu kapsamda kişi başı gelirde en çok kazanan kent belli oldu. İşte detaylar...

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Ülkenin en büyük ikinci bankası 3 bin kişiyi işten çıkaracak!

UBS Group, İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse'i devralmasının ardından 3 bin kişilik işten çıkarmayı kapsayan tasarruf planını devreye soktu.

Ekonomist Remzi Özdemir dolarla ilgili öyle bir açıklama yaptı ki... Cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanacak!

Dolar kurundaki rekor yükselişlerin ardından zam haberleri gündemden hiç düşmezken Ekonomist Remzi Özdemir'den dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki görenler hayrete düştü. Cumhuriyet tarihinin en ağır dönemi yaşanacak...

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerde yaşanan artış, iç turizmde bu sene de yüzde 100'den fazla zamlara sebep oldu. Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor. 

THY’de çalışmak isteyenlere müjde! THY en az 20 bin TL maaşla personel alınacak! 10 bin kişi için başvurular başladı!

THY en az 20 bin TL maaşla personel alımına başlanıldı. Şartları yerine getirenler 10 bin kişi istihdam edilecek. İşte detaylar!

İŞKUR tam 4321 kişi temizlik personel alımı yapacak! En az ilkokul mezunu olmanız yeterli

İş arayanların dikkatine siz de aradığınız işe çok yaklaşmış olabilirsiniz.  Her yıl binlerce kişiyi hayallerindeki işe yerleştiren İŞKUR en az ilkokul mezunu 4.321 kişilik personel alımı yapacağını açıkladı. Peki bu alım nasıl gerçekleşecek?

En uygun çadır fiyatları ne kadar? 2,4 ve 6 kişilik çadır fiyatları kaç TL? 10 Şubat 2023 çadır fiyat listesi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasın depremzedelerin en temel ihtiyaçlarından biri olan çadırların fiyatları merak ediliyor. En uygun çadır fiyatları ne kadar? En uygun çadır fiyatları ne kadar? 2,4 ve 6 kişilik çadır fiyatları kaç TL? 10 Şubat 2023 çadır fiyat listesi

Twitter'ın yeni çıkacak özelliği fakecileri üzecek! Hesap onayı için yeni adım geldi

Bugünlerde Twitter ile ilgili manşetlere çıkan hiçbir haber olumlu görünmüyor. Ve ne yazık ki, en sonuncu gelmesi planlanan özelliği büyük bir kullanıcı kitlesini üzebilir.  Bu yüzden hazır olun, çünkü hesap onayın için kimliğinize ihtiyacınız olabilir.

Bakan Nebati 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı! Rakam şaşkınlık uyandırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan konuşmasında 2023’te kişi başına düşen geliri açıkladı. İşte detaylar!

Yurt içinde 2 milyon 777 bin kişi göç etti! En az göç alan Ardahan, en az göç veren Bayburt!

Türkiye’de 2021 yılında toplam 2 milyon 777 bin kişi göç ederken, en çok göç alan ve en çok göç veren il İstanbul oldu.

Fıstıki makam ilerleyen doların geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Dolar 8 gün sonra bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru son günlerde fıstıki makam ilerliyor. Değer kaybeden dolar kurunun ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Merkez Bankası ve ekonomistlerden doların 8 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı. Doların geleceği en yüksek rakam da resmen belli oldu! 

istanbulda ki en büyük mezarlık hangisi Haberi

istanbulda ki en büyük mezarlık hangisi

Arazisi 28 bin liraya satın alınıyor


Belediyenin Zincirlikuyu'da yapacağo mezarlık için lazım gelen araziye bir heyet tarafından kıymet takdir edilmiştir. Arazinin dönümüne 80 lira kıymet konmuştur. 360 dönüm yer alınacağından arazi için 28 bin lira verilecektir.


Ferağ muamelesi mayısın sonuna kadar yapılacaktır. Belediye, 933 bütçesinde mezarlık için 80 bin lira ayrıldığından derhal tesisata başlanacaktır.

Yeni mezarlık üç kısımdan mürekkep olacak, içinde muntazam yollar, tarhlar, cenaze gasli için bir yer bulunacaktır. Beyoğlu cihetinde evlerde cenaze gasli menedilecektir. Mezarlığa bir imam, bekçi tayin edilecektir.

Mezarlığın bir sene içinde bitirilmesine çalışılacaktır.


(1933 yılında bir altın 970 kuruş, bir memur maaşı 40-50 lira arasındaymış)


Akşam Gazetesi 24 Mayıs 1933



Abdullah Kutalmış...