28 / 03 / 2024

istanbulda kiralar nerelerde arttı

istanbulda kiralar nerelerde arttı

İlkbahar ve sonbahar dönemleri saptamasının artık geçerli olmadığı İstanbul'da emlak hareketleri her dönem çok yoğun geçiyor. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu.

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedeline yıllık zam yapabiliyor. Meskenlerde yapılacak bu zammın dönemin ÜFE oranlarından yüksek olmaması gerekiyor. Peki, Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarına zam nasıl yapılır?

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Peki, ev kiralarına zam nasıl yapılır?

Elektrik faturası nerelerde ödenir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların elektrik faturaları fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde ödeniyor. Peki, elektrik faturası nerelerde ödenir? İşte fatura ödeme yerleri..

1999 yılında kiralar iki katına fırlamış!

1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi sonrasında İstanbul'da birçok evin yıkılması ve mühürlenmesi ve İzmit'ten İstanbul'a yoğun göç yaşanması nedeniyle artan konut talebi, kiraları iki katına fırlatmış.

Eskişehirliler yüksek ev kiralarından şikayetçi!

Yeni Şafak seçim otobüsüyle Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’de halkın nabzını tuttu. İki üniversitenin olduğu kentte öğrenciler kiraların yüksek ve ulaşımın pahalı olmasından yakınıyor..

Isı pay ölçer nerelerde kullanılır?

Türkiye’de 2007 yılında yürürlüğe giren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile ısı pay ölçer sistemi zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer nerelerde kullanılır?

İşyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

İşyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Peki, işyeri kiralarında tahliye nasıl olur?

Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Ev ve işyeri kiralamalarında sözleşme döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, Mayıs ayında açıklanan enflasyon oranlardan hangisi kira artış hesabında kullanılacak? 2015 Mayıs ayında kiralar yüzde kaç artacak?

Bu ay kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kiraya yapılacak zam hesaplamaları işyeri ve konutta farklılık gösteriyor. Peki, Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre bu ay kiralar ne kadar artacak?

Ev kiralarının elden verilmesi yasal mı?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ev kiralarının elden verilmesi yasal mı sorusuna cevap verdi..

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş!

1993 yılında ev kiraları katlanarak artıyormuş, gecekondu semtlerinde bile ev bulmak hayal olmuş. Dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde kiralar yüzde 100 oranında artış olmuş. Kaloriferli evlerin kirası 3 milyon liradan başlıyormuş.

1993 yılında dükkan kiraları, ev kiralarıyla yarışır hale gelmiş!

1993 yılında nüfusu her geçen gün artan İstanbul'da dükkan kiraları, artış hızında ev kiralarıyla yarışır hale gelmiş. Alışverişin yoğun olduğu semtlerde 12-15 metrekarelik dükkanların kiraları 3 milyondan başlıyormuş.

Nisan ayında kiralar ne kadar artacak?

Kanunen meskenlerde kiracıya yapılacak zam ÜFE oranlarından yüksek olamazken; 2020 yılına kadar işyeri kiracısına sözleşmeye bağlı kalmak şartıyla istenilen oranda zam yapılabiliyor. Peki, Nisan ayında kiralar ne kadar artacak?

istanbulda kiralar nerelerde arttı Haberi

istanbulda kiralar nerelerde arttı


Emlak sektörünün en hareketli olduğu ilkbahar ve sonbahar dönemleri saptamasının artık geçerli olmadığı İstanbul'da emlak hareketleri her dönem çok yoğun geçiyor. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu. İstanbul'da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgelerin Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun. "Kiralıklarda metrekare fiyatı Gaziosmanpaşa'da 19,5 TL've. Beşiktaş'ta 41 TL'ye. Kadıköy'de ise 39 TL've çıktı.  Gaziosmanpaşa'da son bir yılda yüzde 125 değer artışı yaşandı.  Bir konutun kira değeri ortalama 17 yılda amorti ettiği ülkemizde bu süreyi inanılmaz kira değer artışıyla o bölgede 11 yıla kadar indirdi."...