19 / 04 / 2024

İstanbulda konut krizi

İstanbulda konut krizi

1951 yılında mesken buhranına karşı İstanbul'da bine yakın ucuz ev yaptırılacakmış. Kadıköy'de 100 ev, Üsküdar'da 50 ucuz ev inşa edilecekmiş. Levent Çiftliği'nde ise 200 ev inşasına başlanacakmış.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Buğra Gökce'den flaş açıklama! Konut alınamadığı için kiralık eve talep artacak: Barınma krizi sürecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, konut satışlarındaki düşüşün fiyat artışlarını tetikleyeceğine dikkat çekti. İşte Gökce'nin konut sektörü ile ilgili X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Konut fiyatları ne olur?

Konut krizi her geçen gün çıkılmaz bir hal alıyor. Vatandaşlar konut sahibi olma hayallerini gerçekleştirebilmek için fiyatların ne zaman düşeceğini merak ediyor. Peki konut fiyatları ne olur?

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Türkiye'de konut krizi giderek derinleşirken Avukat Belçin Acka Niran resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda en fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulunamayacağını ya da ulaşılamayacak kadar pahalı olacağını ya da hiç olmayacağını söyledi.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Konut krizi Hazine arazilerinin satışıyla çözülür mü? Belçika yüzölçümünden büyük bir alan satılacak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, hükümet tarafından barınma sorununun çözülmesi için Hazine arazilerinin satışa sunulmasının planlandığını anımsattı ve konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.

İstanbulda konut krizi Haberi

İstanbulda konut krizi



Ucuz ev inşaatı


Mesken buhranına karşı şehirde yeniden bine yakın ev yapılacak.


  Belediye tarafından müteahhide verilmiş olan Kadıköy'de 100, Üsküdar'da olan Kadıköy'de 100, Üsküdar'da 50 ucuz evden maada yakında Yenibahçe'de 50 evin inşası da ihale edilecektir. Gene İş Bakanlığı Yenibahçe'de 200 işçi evi yaptıracağı gibi İmar Limited Şirketi de mesken buhranına karşı şehrimizde evler yaptıracaktır. Emlak ve Kredi Bankası da Levent Çiftliği'nde mevcut 400 ev ilave yeniden 200 ev inşasına başlayacaktır.


Akşam Gazetesi 3 Mayıs 1951



Abdullah Kutalmış...