29 / 03 / 2024

İstanbulda ortalama aidat

İstanbulda ortalama aidat

REIDIN tarafından yayınlanan 2017 yılı Konut Projeleri Aidat Değerleri raporuna göre en yüksek aidat Beşiktaşlılar ödüyor...

Kira gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul’da site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 TL olurken, en yüksek aidat 3 bin 500 liraya ulaştı.

Bu ilçelerde aidat fiyatları dudak uçuklatıyor!

İstanbul'da aidat fiyatları dudak uçuklatıyor. Konut Aidat Raporuna göre, İstanbul'da en çok aidatı Sarıyer'de oturanlar, en düşük aidatı ise ortalama 40 TL ile Fatihte oturanlar ödüyor.

Ortalama aidat 2017 yılında 160 lirayı buldu!

TUVİMER araştırmasına göre, 2017 yılında İstanbul genelinde konut için ortalama aylık 160 lira aidat ödendi. 

İstanbul'da en düşük ve en yüksek aidat nerede?

"İstanbul Ortalama Konut Aidatları" raporuna göre İstanbul'da en yüksek aidat Sarıyer, en düşük aidat ise Fatih ve Sultangazi'de. İşte ilçe ilçe aidat analizi..

100 liralık konut aidatı nasıl 1.600 lirayı bulur?

Metrekare bazında en yüksek aidatlı konut projesi 18.83 TL ile İstanbul Avrupa yakasında iken, metrekare bazında en düşük aidatlı konut projesi ise ortalama 0.20 TL ile Ankara’da bulunuyor. Yani İstanbul’da 100 metrekare bir evin aylık aidat bedeli 1800 lirayı aşıyor.

İstanbul'da en yüksek ev aidatları Beşiktaş'ta!

RElDIN'in araştırmasına göre Beşiktaş'ta metrekare bazında ortalama aidat değeri 5.7 TL'yi buldu Markalı konut projelerinde en yüksek aidatı Beşiktaş'ın ödediği ortaya çıktı...

Türkiye'de günde ortalama 3 bin 90 konut el değiştirdi!

Türkiye genelindeki konut satışları ocak - ekim döneminde 1 milyona yaklaştı. Buna göre günde ortalama 3 bin 90, saatte 129, dakikada 2 konut el değiştirdi...

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

Türkiye'de ortalama konut fiyatı ne kadar?

Hurriyetemlak.com Ekim 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 23’ü bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2.378 lira olarak yansıdı.

Kooperatife ortak olmayan biri aidat ödemek zorunda mı?

Satın aldığım dairenin yer aldığı siteyi kooperatif yapmış. Binaların tapusu bulunmuyor. Kooperatife ortak değilim. Kooperatif aidatı adı altında toplanan paraları ödemek mecburiyetinde miyim? Sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Yabancılar ayda ortalama bin 500 konut satın aldı!

Yabancılara konut satışı bu yılın ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 artarak 15 bini geçti ve ortalama aylık konut satışı bin 500'ü aştı.

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Ömer Kumova: Türkiye'de insanlar ortalama 3 ev değiştiriyor!

İnşaat mühendisiliği seçen öğrencilerle bir araya gelen Ömer Kumova, öğrencilere seçimlerinin doğru olduğunu söyledi. Kumova, "Türkiye genelinde ortalama 3 defa ev değiştiriliyor." dedi...

İstanbulda ortalama aidat Haberi

İstanbulda ortalama aidat

REIDIN'in, 2017 yılı Konut Projeleri Aidat Değerleri raporu yayınlandı. Raporda 1146 adet markalı konut projesi üzerinden analiz edildi. 2017 yılının en yüksek konut aidatı rekoru, 18,20 TL/metrekare ile İstanbul Avrupa Yakası'nın oldu.  Ankara Çankaya 16,27 TL/metrekare ile ikinci, 15,93 TL/metrekare ile yine İstanbul Avrupa Yakası üçüncü oldu. Rapor incelendiğinde İstanbul'daki en yüksek konut aidatı, 4,85 TL/metrekare olan İzmir'deki en yüksek aidatın üç katını geçti.


 
Şişli'de aidatlar yükseldi, Bayrampaşa'da düştü

Analiz sonuçlarının geçen senelerde olduğu gibi, refah düzeyi arttıkça aidat değerlerinin de arttığına işaret ettiğini ifade eden REIDIN CEO'su Kerim Bertrand,  "Bu nedenle gelir düzeyinin, satış ve kira fiyatlarının yüksek olduğu bölgelerde aidat değerleri de yüksek seyrediyor. Sonuç olarak aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, oda tipine ve konut fiyatlarına bağlı...