19 / 04 / 2024

İstanbul'da en yüksek ev aidatları Beşiktaş'ta!

İstanbul'da en yüksek ev aidatları Beşiktaş'ta!

RElDIN'in araştırmasına göre Beşiktaş'ta metrekare bazında ortalama aidat değeri 5.7 TL'yi buldu Markalı konut projelerinde en yüksek aidatı Beşiktaş'ın ödediği ortaya çıktı...



RElDIN'in araştırmasına göre Beşiktaş'ta metrekare bazında ortalama aidat değeri 5.7 TL'yi buldu Markalı konut projelerinde en yüksek aidatı Beşiktaş'ın ödediği ortaya çıktı. REIDIN tarafından gerçekleştirilen Konut Projeleri Aidat Değerleri araştırmasına göre Beşiktaş'ta metrekare bazında ortalama aylık aidat değeri 5.7 TL'yi buldu. Güngören ise 1.02 TIVm2 ile İstanbul'da konut aidatının en düşük olduğu ilçe oldu. Buna göre Beşiktaş'ta 100 metrekarelik bir evin ortalama aidatı 560 TL, Güngören'de ise 102 TL oldu. 


AVRUPA YAKASI'NDA ORTALAMA 13.16 TL

Araştırmada veriler aylık olarak, markalı konut projeleri üzerinden hesaplandı. Diğer konutlar bu değerlemeye alınmadı. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de oturumun başladığı konut projelerinin değerlendirildiği araştırmaya göre metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi 13.16 TL/m2 ile İstanbul Avrupa Yakası'nda. Metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0.13TL/m2 ile Ankara'da bulunuyor. 


İstanbul'da özellikle Boğaz aksında bulunan ilçelerde rayiç değerlerde olduğu gibi aidat değerleri de çeperlere oranla yüksek çıktı. RElDIN'in araştırmasına göre Şişli'deki konut projelerinde aylık olarak metrekare başına ödenen aidat 4.34 TL oldu. Metrekare başına ödenen ortalama aidat Kadıköy'de 3.43 TL, Üsküdar'da 3.09 TL, Eyüp'te 3.09 TL, Sarıyer'de ise 2.73 TL olarak belirlendi. 


'AİDAT DEĞERLERİ, REFAH DÜZEYİ VE KONUT FİYATLARIYLA DA İLİŞKİLİ' 

REIDIN Türkiye Veri Uzmanı Hilal Erdoğan Şumnu, analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy ilçelerinin, aynı zamanda REIDIN Sosyo Ekonomik Derecelendirme sınıflandırmasında da A+ seviyesindeki ilçeler olduğuna dikkat çekti. Refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olduğunu kaydeden Şumnu "Gelir düzeylerinin, satış ve kira fiyatlarının halihazırda yüksek olduğu bölgelerde, aidat değerleri de yüksek çıktı. Aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değiştiği söylenebilir" dedi. 



Habertürk


Geri Dön