25 / 04 / 2024

istanbuldaki plajlar

istanbuldaki plajlar

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt: " İlimizde 80 yüzme alanı var. Şu an için kötü kalitede su bulunmamaktadır " dedi.

Temiz plaj bir 'tık'la öğrenilebilecek!

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemi ile deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri internetten öğrenilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Sayıştay raporu resmen belgeledi! Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı işgal altında!

Antalya’nın dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Konyaaltı sahilindeki işletmeci işgali, Sayıştay raporuna girdi. İşte konu ile ilgili detaylar....

Giresun Belediyesi 3 iş yerini 8 yıllığına kiraya veriyor!

Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Gaziler-Güre Mahallesi Batı Kıyısı Plajlar Bölgesi'nde yer alan 3 adet iş yerini kiraya veriyor. İşte detaylar...

Mesut Özil Çeşme'de emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

Bir süredir eşi Amine Gülşe ve 4.5 aylık kızı ile Çeşme’deki evlerinde tatil yapan Mesut Özil, hem plajları hem de emlak piyasasını hareketlendirdi.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Antalya'da iki halk plajı müjdesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yaptığı açıklamada, Antalya'da kapsamlı 2 halk plajı açacaklarını müjdeleyerek, "Antalya Belek bölgesinde Belek ve Kadriye plajları açılacak. Bu plajlar çok daha modern ve çok büyük halk plajları olacak. Buna kıyı da müsait." diye konuştu.

Halk plajları lüks otellere mi tahsis edilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, lüks otellere gidemeyen vatandaşların faydalandığı halk plajlarını lüks otellere tahsis etmek için ihale açtı

Kıbrıs Kapalı Maraş 42 yıl sonra açılıyor!

Lüks otomobillerin, pahalı evlerin, ülkenin en iyi plajlarının ve 7 yıldızlı otellerin bulunduğu 'Hayalet Şehir' Maraş, 42 yıldır terk edilmiş durumda. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti Maraş'ın açılması yönünde önemli bir karar aldı. 

Sarıyer Altınkum Plajı 92.6 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı!

Sarıyer’in en ünlü plajlarından Rumeli Kavağı’ndaki Altınkum Plajı ve Gazinosu İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 92 milyon 690 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Çeşme’deki tüm plajlara belediye talip oldu!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, halk plajlarını ihaleye çıkartacakları açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. 

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Kuşadası İmbat Otel satıldı!

Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi plajlarında denize sıfır konumda yer alan İmbat Otel satıldı.

Kocaeli Darıca'daki kışla Millet Bahçesi'ne dönüştürülüyor!

Kocaeli Darıca'da bulunan askeri alan Millet Bahçesi oluyor. Proje kapsamında kamu binaları, liseler, halk plajları, sosyal tesisler ve kafeler yer alacak.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki projeler için dava açıldı!

Antalya Kaş İlçesi'nde dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Kaputaş Plajı'na plaj, tuvalet ve büfe projesine karşı dava açıldı. Kaş Belediyesi'nin uygulamalarının plajın doğal karakterini bozduğu belirtildi.

istanbuldaki plajlar Haberi

istanbuldaki plajlar

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün son analizlerine göre, kentteki 69 yüzme alanındaki deniz suyunun "iyi", 11'inin ise "yeterli" kalitede olduğu tespit edildi.


İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, kentte plaj alanı olarak belirlenen 80 noktada, 15 Mayıs'tan itibaren denetimlerine başladı. Ekiplerin 15 günde bir yaptığı son analize göre, İstanbul'daki 69 yüzme alanının "iyi kalite", 11 yüzme alanının ise "yeterli kalite"de deniz suyuna sahip olduğu belirlendi. "Kötü kalite"de suya ise rastlanmadı. 


İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürü Hüseyin Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan sağlığı ve çevreyi koruma adına 15 günde bir deniz suyu analizleri yaptıklarını belirtti. 


Çalışmaları, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı...