16 / 04 / 2024

işyeri bina eklentisi

işyeri bina eklentisi

İşyerlerinde kimi kısımlar "iş yeri eklentisi" olarak tanımlanıyor. Peki işyeri eklentileri nelerdir? Hangi alanlar işyeri eklentisi olarak tanımlanıyor? İş yeri eklentileri kapsamında giren alanlar ve

Kütahya ve Artvin'deki 13 gayrimenkul satışa çıktı! Konut, iş yeri, kargir bina, fındık bahçesi... 

Kütahya ve Artvin'de yer alan 13 gayrimenkul için satış ihalesi düzenleniyor. Konut, iş yeri, fındık bahçesinin satışa çıkarıldığı ihaleler 29 Şubat ve 5 Mart'ta yapılacak.

İş yeri kiracıları dikkat! KDV indirimi şartları neler?

İşyeri kiralama hizmetleri, işyeri olarak kullanılan bina, ofis, dükkân gibi taşınmazların kira sözleşmesi ile kuru mülkiyetinin kiralanmasını kapsıyor. Peki iş yeri kiralarında düzenleme nasıl olacak?

Osmaniye'de 16.2 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri, depo ve idari bina!

Osmaniye 2. İcra Dairesi Müdürlüğü, Osmaniye ili, Merkez ilçesi, Rızaiye Mahallesi, 113 ada 14 parselde yer alan 2 katlı iş yeri, depo ve idari binayı 16 milyon 239 bin 969 TL'ye icradan satıyor...

Kayseri Melikgazi'de işyeri ve bina sayısı artıyor!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, her geçen gün imarlı bir gelişme gösterdiğini ilçede hem bina sayısının hem de işyeri sayısının artığını hatırlattı.

Silopi'de 342 bina ve işyeri ağır hasar gördü!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle ev, iş yeri ve kamu binaları ile camilerde meydana gelen hasarın 82 milyon lira olduğu tespit edildi. Toplam 342 bina ve iş yeri ile 2 camide ağır hasar oluştu.

Tokat’ta riskli 843 konut ve 104 iş yeri tespit edildi!

Tokat’ta devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 523 riskli bina 843 konut 104 iş yeri tespit edildi. Hikmet Kaya, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine aylık toplam 139 bin 795 TL kira desteği ödemesi yapıldığını kaydetti.

Antalya'da icradan 4 milyon TL'ye satılık işyeri!

T.C. Antalya 6. İcra Dairesi tarafından Antalya Kepez'de bulunan betonarme iş yeri idari bina ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 4 milyon 95 bin 610 TL olarak belirlendi.

Kütahya'da Vakıflar konut ve işyeri yaptıracak! İhalesi 26 Mart'ta!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kütahya Merkez Paşam Sultan Mahallesi'ndeki bina yıkımı sonrasında konut ve işyeri yapacak. 26 Mart 2015 tarihinde ihalesi yapılacak iş 230 gün sürecek.

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

Günübirlik kiralanan evler işyeri ruhsatına tabi tutulacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, günübirlik kiralanan evlerle ilgili "Şimdi biz bunlara bir şey getiriyoruz. Burası iş yeri çalıştırma ve ruhsatları yönetmeliğine göre ruhsata tabi tutulacak" dedi...

İşyeri eklentileri nelerdir?

İşyerlerinde kimi kısımlar "iş yeri eklentisi" olarak tanımlanıyor. Peki işyeri eklentileri nelerdir? Hangi alanlar işyeri eklentisi olarak tanımlanıyor? İş yeri eklentileri kapsamında giren alanlar ve

Karaman'da 324 adet işyeri yapım işi: 60 milyon liraya!

Karaman Merkez II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Karaman Hamidiye'de iş yeri yapım işi ihale edecek. İhale 21 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

işyeri bina eklentisi Haberi

işyeri bina eklentisi

İşyeri eklentileri nelerdir?

İşçilerin istihdam süreleri içinde çalıştıkları alanlar ile girip çıkabilecekleri bina, eklenti ve diğer tüm alanlar, işyeri olarak ifade ediliyor.


İşyerlerinde kimi kısımlar "işyeri eklentisi" olarak tanımlanıyor. Peki işyeri eklentileri nelerdir? Hangi alanlar işyeri eklentisi olarak tanımlanıyor? Yanıtı aşağıda sıralanıyor:


İşyeri eklentileri: işyerine bağlı çalışılan alanlar, çalışanların girip çıkılabileceği bina, tesis vb. ile dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden ve mesleki eğitim yerleri ve avlu gibi diğer eklentiler, işyeri eklentileri olarak tanımlanıyor.


10 Şubat 2004 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra kurulacak işyeri ve eklentilerinde uygulanması gereken asgari sağlık ve güvenlik gerekleri şu şekilde sıralanıyor:


İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemleri

1. Bu...