24 / 04 / 2024

işyeri kdv indirimi 2019 son tarih

işyeri kdv indirimi 2019 son tarih

Gayrimenkul sektörünün beklediği KDV indirimi ile ilgili karar bugünkü Resmi Gazete'de Bazı Bakanlar Kurulu Kararları ile Cumhurbaşkanı Kararlarında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar kapsamında geldi. 

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Bu ilde 8 taksitle KDV'den muaf iş yeri satılacak!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Büyükkovanağzı Mahallesi'nde yer alan iş yerini 8 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu iş yeri 222 metrekare alana sahip.

Konya Meram'da 2 iş yeri ile 1 arsa satılıyor! 6 ve 8 ay taksit fırsatı! 

Konya Meram Belediye Başkanlığı, Konya ili, Meram ilçesinde yer alan 2 adet iş yeri ile 1 adet arsayı, hem KDV'den muaf hem taksit fırsatıyla satıyor. Peki Konya Meram'daki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

Soma Belediyesi KDV'den muaf arsa, iş yeri ve arazi satacak!

Manisa İli Soma Belediye Başkanlığı, Manisa Soma'da yer alan arsa, iş yeri ve arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den muaf.

Belediyeden KDV'den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim'de!

Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Nazilli'de yer alan iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan iş yeri KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf satılıyor! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle satılacak! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

Zeytinburnu ve Zonguldak merkezde KDV’siz 41 Konut ve 51 iş yeri 17 Ocak 2023’te açık artırma ile satışa çıkarılıyor!

Yatırımcıların iştahını kabartan bir ilan daha yayımlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 17 Ocak 2023’te İstanbul Zeytinburnu ve Zonguldak merkezde 41 Konut ve 51 iş yeri müzayedesi ilanını yayımladı.

Nevşehir'de KDV'den muaf 51 adet iş yeri ve 1 adet arsa satılıyor! İhalesi 8 Kasım'da!

Nevşehir ili Gülşehir Belediyesi, Nevşehir ili, Gülşehir ilçesi, Karavezir Mahallesi'nde yer alan 51 adet iş yeri ile Çayır Mahallesi'ndeki 1 adet arsayı satıyor. İşte satışla ilgili merak edilen o ayrıntılar...

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Bebek Bezi ürünlerine KDV indirimi! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa, A101 5 Nisan 2022 fiyat listesi!

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi 1 Nisan itibariyle etiketlere yansıdı. Peki bebek bezi ürünlerinde de uygulanacak KDV indirimi etiket fiyatlarına yansıdı mı? İşte 5 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa, A101 fiyat listesi!

KDV indirimi başladı, market raflarındaki etiketler değişti! İşte ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 1 Nisan 2022 fiyat listesi!

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi bugün itibariyle etiketlere yansıtılacak. Peki, zincir marketlerde KDV indirimi gerçekleşti mi? Hangi ürünlerde KDV indirimi yapıldı? İşte 1 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa fiyat listesi!

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

işyeri kdv indirimi 2019 son tarih Haberi

işyeri kdv indirimi 2019 son tarih

31 Mart tarihinde sona erecek ÖTV ve KDV indirimleri, Cumhurbaşkanı kararıyla uzatıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bugün açıklanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilya alımları ve tapu harcında uygulanan vergi indirimi uygulaması uzatıldı. Ayrıca konut alımında yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülen KDV uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek.  

Bakanlar Kurulu Kararı ile iş yerinde KDV oranında da indirim yapılmıştı.  Konutta başlayan KDV indirimine iş yerleri de dahil edilmişti. İşte, 5 soruda iş yerinde KDV indirimi 2019.. 

1- İş yerinde KDV oranı ne kadar indirildi?
İş yerlerinde KDV oranı yüzde 8'e indirildi. 

2- İş yerinde KDV oranı ne kadardı?
İş yerinde KDV oranı indirimden önce yüzde 18'di. 

3- İş merkezi binalarında da KDV düştü mü?
Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında iş yerleri...