10 / 05 / 2024

işyerinin kira beyan sınırı

işyerinin kira beyan sınırı

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

İşyeri kira geliri beyan sınırı!

Taşınmaz mal kiralamalarında elde edilen kira gelirinin beyan sınırını aşması halinde vergi ödeniyor. Peki, 2015 yılında ödenecek vergi için işyeri kira geliri beyan sınırı ne kadar?

Kira geliri bu rakamı aşanlar 9.562 TL vergi ödeyecek! Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024

2023 yılı içerisinde konut kira geliri toplam 21 bin Türk Lirası'nı aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Kira beyanı nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi hesaplama 2024!

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Kapatılan veya faaliyeti sınırlandırılan iş yerleri kira ödeyecek mi?

işleri Bakanlığı’nın talimatıyla 200 binden fazla iş yerinin faaliyetlerine bir süreliğine ara verildiğini belirten Avukat Mehmet Aslan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kapatılan ve kira ödeme zorunluluğu olmayan iş yerlerine değindi.

Ahmet Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. havaşimanı için kira öteleme açıklama yaptı. Arslan, "Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok" dedi. 

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

İşyeri kira artış oranı Mart 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Mart 2018'de yenilenen kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak? İşte işyeri kira artış oranı Mart 2018..

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

İşyeri kira artış oranı Şubat 2018!

İşyeri kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları belli oldu. Peki, işyeri kira artış oranı Şubat 2018 ne kadar oldu?

Konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme kira sözleşmesi oluyor. Peki konut ve işyeri kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? diyorsanız işye yanıtı...

İşyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018!

Kira artış oranlarının açıklanması ile işyeri kiracılarına yapılacak zam oranı da belli oldu. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ocak 2018..

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

işyerinin kira beyan sınırı Haberi

işyerinin kira beyan sınırı

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!
2020 yılı içinde iş yerini kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, 2021 yılında vergi mükellefi oluyor. İstisna sınırından yüksek gelir elde eden kimselerin beyanname verip vergi ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki iş yeri kira geliri beyan sınırı 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İş yeri kira geliri elde edenlerde bu yıl vergi hesabı değişti. Bu yıl stopajdan daha az hesaplanan vergisi çıkan mülk sahiplerine ‘vergi iadesi’ yine yapılacak. Ancak stopaj oranının düşmesi nedeniyle, geçmiş yıllarda iade almış birçok mülk sahibi bu yıl ‘vergi iadesi’ alamayacak, vergi ödeyecek.

Stopaj indirimi 

31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren iş yeri kiralarında stopaj oranı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İlk yedi ay boyunca kiracı işyerleri mülk...