28 / 03 / 2024

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli

Bazı orman sahalarının orman sınırları dışına çıkarıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

TOKİ mağdurları Meclis'te! Dursun Ataş: TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde KDV yüzde 1'e düşürülmeli!

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları son zamanlarda gündemden düşmüyor. Şimdi de İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, konuyu Meclis gündemine taşıdı. İşte Dursun Ataş'ın o açıklaması...

Ev bile kiralanamayan 10 bin TL'lik emekli maaşına tepki büyüyor! Meclis'te konuşuldu!

10 bin TL'ye yükseltilen emekli maaşı, Meclis gündeminde yer aldı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Aykut Kaya: Kira bedelleri 1 yılda yüzde 109 arttı! 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, emekli maaşlarının hayat pahalılığı karşısında düşük kalmasına ve kiralık konutlarda yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kaya'nın o açıklamaları...

İYİ Parti'li Kürşad Zorlu'dan TOKİ'den şehit ailelerine ev verilmesi için kanun teklifi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, şehitlerin bakmakla yükümlü olduğu ailelerine konut imkanı sağlanmasına ilişkin kanun teklifi verdi. 

Kira bedelleri hane gelirinin yüzde 30'unu aşmamalı: Bu hesapla ortalama aylık gelir 51 bin TL olmalı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, vatandaşların konut ve barınma ihtiyaçlarının Anayasal bir hak olarak karşılanması gerektiğine dikakt çekerek, konut ve barınma sorununa ilişkin çözüm önerilerini sıraladı. 

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

İstanbul'un güçlendirilmesi için 104 yıla ve 465 milyar dolara ihtiyaç var!

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve İBB Başkanı aday adayı Dr. Suat Sarı, İstanbul'da beklenen olası depreme değinerek, çarpıcı rakamlar paylaştı. Sarı, güçlendirme maliyetini ve süresini açıkladı. 

Siyasetteki olumlu tablo borsaya da yansıdı. BİST 100 endeksi 5.479 puana yükseldi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yeniden altılı masaya dönmesi ile başlayan olumlu hava bu sabahki rakamlara da yansıdı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 87 puan birden yükselerek 5.479 puana yükseldi.

Çiftçilerin yüzü gülecek! Yepyeni bir dönem başlıyor! Kredi faizleri, tarımda kullanılan elektrik ve su…

CHP, İYİ Parti, DEVA, GP, SP ve DP'nin oluşturduğu Altılı Masa'nın, iktidara gelmeleri halinde tarım hakkında izleyeceği yol haritası belli oldu. İşte detaylar!

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

TOKİ'den İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasındaki iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte TOKİ tarafından yapılan o açıklama...

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli Haberi

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, bazı orman sahalarının orman sınırları dışına çıkarıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli sorularının Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Cinisli önergesinde "Türkiye Ormancılar Derneği tarafından “Ormanlar TOKİ’ye mi devrediliyor” başlığıyla yapılan açıklamada kent etraflarında bozuk olarak görülen orman sahalarının 7139 sayılı kanuna dayanarak orman sınırları dışına çıkarılmasına başlandığı belirtilmiş, bu sahaların özellikle blok olarak belirlenmesinin istendiği ifade edilmiştir. Açıklamada ayrıca kısa sürede üretimi arttırma beklentisi yüzünden orman ekosistemlerinin doğasına aykırı uygulamalar nedeniyle büyük bedeller ödeneceği kaydedilmiştir." dedi.

Cinisli'nin soruları

1.    Söz konusu açıklamada ifade edilenler gerçeği yansıtmakta mıdır?

2.    Ormanlık alan dışına çıkartılması düşünülen ormanlık alanlar bulunmakta mıdır?

3.    TOKİ’ye devredilmesi düşünülen ormanlık alan var mıdır?

4.    Eğer ormanlık alanların TOKİ’ye devri söz...